Jump to content

Tužba se smatra povučenom!


Katana Mirjana

Preporučene objave

Poštovani!

Vjerojatno je bilo govora već  o ovrhama , no tada nisam bila član.  A i smatrala sam da je predmet završen. 

U Tele2 čiji sam korisnik  bila 2013 godine, došlo  je do  nesporazuma u našem  poslovanju. Napisala sam uredno  prigovor, koji su oni odbacili, pa opet prigovor na to na koji mi odgovaraju sa datumom 30.4.2013. No istovremeno sa datumom  29.4.2013  primam od Inkasa.HR obavijest o dugovanju, gdje naznačuju da su otkupili dug od Tele2, te traže  da im namirim dugovanje radi kojeg sam pisala prigovor u Tele2. Naravno to nisam. Zatim sam dobila Rješenje o ovrsi od javnog bilježnika  ovrhovoditelj Inkaso HR. Napisala sam prigovor na rješenje koje je sud prihvatio, te smo dobili poziv radi saslušanja  za dan 23.10.2013.

Ovrsenik, tj.ja  došla sam, a sa strane tužitelja nije se nitko pojavio.

Tada je sud riješio da se tužba u ovom predmetu smatra povučenom. 

Obrazloženje da tužitelj koji je uredno pozvan nije pristupio na prvo ročište, u smislu odredbe čl.465.st.1 ZPP-a, i time se smatra da je povukao tužbu.

Naravno dalje slijedi uputa o pravnom lijeku.

Nakon toga 27.8.2014  iz Inkasa opet primam poštu, gdje oni navode broj ovrhe koju je sud ukinuo i traže da sa njima dogovorim plaćanje u par obroka. Nazvala sam ih te  se pozvala na sudsko rješenje, za koji oni tvrde  da nisu primili. Rekla sam im neka se obrate nadležnom sudu u tom postupku.Nakon toga od njih ni traga ni glasa. Ove godine u travnju odem u poslovnicu Tele2 u želji  da sklonim pretplatnički  odnos radi povoljne opcije koju su nudili.

Kad su ukućani moje podatke u svoj kompjuter rekli su mi da sam dužna nešto Inkasu HR i dali mi njihov broj. U Inkasu su odgovorili da je to tako jer sam dužna Tsle2. Pitam a ne vama. Oni, da i nama, jer smo otkupili vas dug. Onda kome sam dužna? Nama. Zašto onda Tele2 blokira prodaju ili ponudu  svojih opcija ako sam sa njima na nuli i pozivaju se na vas. Uostalom sud je donio rješenje pošto se niste pojavili na ročištu  da odustajete od potraživanja. Da ste se žalili  dobila   bi i ja obavijest. Da ste bilo što  svih proteklih godina radili po toj osnovi, bila bi uredno obaviještena. Odgovor je da oni tako mogu u dogovoru sa Tele2.

Tko ima nešto o ovome za savjetovati?

Hvala, i oprostite na duljini teksta.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pođite na sud i tražite da Vam sa klauzulom pravomoćnosti izdaju primjerak odluke kojom je odlučeno da se tužba ima smatrati povučenom. Potom, ukoliko imate rješenje kojim se stavlja izvan snage rješenje o ovrsi javnog bilježnika, priložite uz tu presudu te sve zajedno s istim dopisom pošaljite Tele2 i Inkasu. U dopisu navedite da tražite, da u što kraćem roku ažuriraju svoje podatke sa stvarnim stanje, te da Vam se omogući pravo na sklapanje pretplatničkog odnosa kod prijašnjeg ovrhovoditelja Tele2, a koje Vam je neosnovano uskraćeno zbog lošeg i nepravovremenog komuniciranja između prijašnjeg i novog ovrhovoditelja. Također, da ovo zahtijevate, tim više jer je ugovorom o cesiji novi ovrhovoditelj Inkaso otkupio pravo potraživanja, pa da Tele2 osim što je tužba povučena, nema ni pravnu osnovu ograničavati Vas sa sklapanjem ugovora na ime tražbine koju je prodao.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija