Jump to content

Renovacija krovišta kod dvojnog objekta


ress

Preporučene objave

Pozdrav! 

Ovako, moji roditelji imaju svoju kuću koja je u njihovom vlasništvu i spada pod dvojni objekt. Susjedina i njihova kuća su spojene, ali ništa nemaju zajedničko. E sad, moji roditelji su krenuli u renovaciju krovišta i potkrovlja, ali da napomenem još jednom - nemaju ništa zajedničko (osim crijepa, koji će sad na njihovoj strani biti promijenjen). Na krovu će se dići tzv. “kućice” s obje strane kuće i to je to. Susjeda je počela nešto prijetiti s tužbama, da kako će sad to izgledati itd. Prije dva mjeseca joj je bilo rečeno da će se krov na strani mojih roditelja renovirati i rekla je da nema problema. Jesu li oni trebali neku njenu suglasnost ili nešto drugo, treće? 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ukoliko se radi o poluprislonjenim građevinama, tj. ako su obje na zasebnim česticama u vlasništvu jedne roditelja a druge susjede te i međa dijeli obje građevine, ne nisu trebali suglasnost. Glavni projekt, ovlaštenog izvođača i prijaviti početak izvođenja radova i napraviti po pravilima struke. 

No ukoliko se radi o građevini na jednoj čestici u suvlasništvu na kojoj je uspostavljeno vlasništvo posebnih dijelova nekretnine (etažirano na dvije samostalne uporabne cjeline), da trebali su suglasnost.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija