Jump to content
ress

Renovacija krovišta kod dvojnog objekta

Preporučene objave

Pozdrav! 

Ovako, moji roditelji imaju svoju kuću koja je u njihovom vlasništvu i spada pod dvojni objekt. Susjedina i njihova kuća su spojene, ali ništa nemaju zajedničko. E sad, moji roditelji su krenuli u renovaciju krovišta i potkrovlja, ali da napomenem još jednom - nemaju ništa zajedničko (osim crijepa, koji će sad na njihovoj strani biti promijenjen). Na krovu će se dići tzv. “kućice” s obje strane kuće i to je to. Susjeda je počela nešto prijetiti s tužbama, da kako će sad to izgledati itd. Prije dva mjeseca joj je bilo rečeno da će se krov na strani mojih roditelja renovirati i rekla je da nema problema. Jesu li oni trebali neku njenu suglasnost ili nešto drugo, treće? 

Hvala

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Ukoliko se radi o poluprislonjenim građevinama, tj. ako su obje na zasebnim česticama u vlasništvu jedne roditelja a druge susjede te i međa dijeli obje građevine, ne nisu trebali suglasnost. Glavni projekt, ovlaštenog izvođača i prijaviti početak izvođenja radova i napraviti po pravilima struke. 

No ukoliko se radi o građevini na jednoj čestici u suvlasništvu na kojoj je uspostavljeno vlasništvo posebnih dijelova nekretnine (etažirano na dvije samostalne uporabne cjeline), da trebali su suglasnost.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×