Jump to content

Otkazni rok


vanfido

Preporučene objave

Postovani, trenutno radim kod poslodavca koji inzistira na otkaznom roku od mjesec dana, iako ja smatram da je otkazni rok 2 tjedna. Radim kod istog poslodavca manje od godinu dana (01.11.2017. je potpisan ugovor na pola radnog vremena, 01.12 je potpisan aneks ugovora na puno radno vrijeme) i u ugovoru o radu mi stoji da je otkazni rok definiran zakonom o radu. Sto sam ja protumacio da moram raditi otkazni rok od 2 tjedna. Zanima me tko je u pravu i da li moze poslodavac pravno meni raditi probleme oko otkaznog roka ukoliko je duljina 2 tjedna. Radim na ugovor na neodredeno puno radno vrijeme i jedini razlog zasto mjenjam posao je zbog razlike u placi, minimalna propisana i prosjecna placa kod nas.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dužina trajanja otkaznog roka temelji se na neprekidnoj duži trajanja radnog odnosa kod istog poslodavca. S tim da Zakon o radu propisuje najkraće trajanje otkaznog roka, a koje iznosi dva tjedna u slučaju kada je radnik u radnom odnosu kod istog poslodavca proveo neprekidno manje od jedne godine, to bi se po Zakonu o radu odnosilo na Vas. Međutim, to ne znači da otkazni rok ne može biti duži. Najkraće trajanje otkaznog roka uređeno je Zakonom o radu, ali on nije jedini izvor radnog prava pa je moguće kolektivnim ugovorom, pravilnikom o radu ili ugovorom o radu, i drugačije urediti trajanje. Svakako, u tom slučaju na radnika se uvijek primjenjuje povoljniji propis. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija