Jump to content

Logo2.jpg.df467c50602ed1173e41130f1129f825.jpg   XXXI. REDOVNO SAVJETOVANJE " AKTUALNOSTI KAZNENOG PRAVA U SVJETLU ODLUKA USTAVNOG SUDA REPUBLIKE HRVATSKE"

Hrvatsko udruženje za kaznene znanosti i praksu od 6. do 8. prosinca 2018. održava svoje 31. redovno savjetovanje pod nazivom "Aktualnosti kaznenog prava u svjetlu odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske". Savjetovanje će se ove godine održati u Remisens Premium Hotelu Kvarner.

Program savjetovanja, prijavnicu, kontakte, kao i druge detalje vezane uz Savjetovanje, možete preuzeti u dokumentu: Program - Opatija 2018.

zimpa

Ostvarenje mirovine

Preporučene objave

Postovani, brat mi ima 66 godina, od 1990-te zivi u Americi gdje je i ostvario mirovinu. Do 1990-te je radio u Hrvatskoj i ostvario 10 godina staza. Posto se namjerava vratiti zivjeti u Hrvatsku interesira ma da li ima pravo i na dio mirovine za radni staz ostvaren u Hrvatsoj. Hvala.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Postovani, prema vazecem mirovinskom zakonu "ZOMO" u RH, uvijet za starosnu mirovinu je 65 godina starosti i 15 mirovinskog staza, kako vas brat ne zadovoljava oba uvijeta nema pravo na mirovinu iz RH.

Hrvatska nema potpisan ugovora o socijalnom osiguranju sa SAD-om pa sa tog naslova nema pravo na pribrajanje staza ostvarenog u SAD-u stazu u RH kako bi imao uvjete mirovinskog staza ( 15 i vise godina) i ostvario razmjerni dio mirovine za ovih 10 godina iz RH.

Za tocniju informaciju obratite se u najblizi podrucni ured HZMO-a

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×