Jump to content

Preporučene objave

Poštovanje,
 
Obrt sam po prvi put otvorila 1.4.2017. uz odobrenje novčane potpore za samozapošljavanje, od strane Zavoda za zapošljavanje. Sredstva sam namjenski utrošila i Zavodu predala izviješće.
Danas primila Obavijest o kršenju ugovornih obveza i poziv na povrat sredstava (30.200,00kn+zatezne kamate). Šok i nevjerica, s obzirom koliko sam vremena i truda uložila u čitav projekt.
 
Zavod za zapošljavanje poziva se na argument da sam prekršila Članak 5. Ugovora o dodjeli potpore:
"Korisnica potpore se obvezuje u razdoblju od 1.4.2017. do 31.3.2018. ne raditi statusne promjene poslovnog subjekta za koji je dodijeljena potpora."
 
Nadalje:
"Uvidom u elektronsku radnu knjižicu u HZMO-voj evidenciji utvrđeno je da za vrijeme trajanja Ugovora niste bili prijavljeni u kontinuitetu od 12 mjeseci u poslovnom subjektu za koji je dodijeljena potpora, odn. bili ste prijavljeni od 1.4.2017. do 19.2.2018., te ponovo od 24.2.2018."
 
Naime tih 5 dana (19.2.-24.2.2018.) sam radila kao profesorica u školi (zamjena, naravno), jer nisam taj čin vidjela/razumijevala kao "statusnu promjenu poslovnog subjekta". Obrt nije bio zatvoren, niti promijenjen u bilo kom smislu.  Zašto bih riskirala iznos od preko 30.000 kn za 5 radnih dana?!
 
Unaprijed hvala za savjet i pomoć...

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
objavljeno (uređeno)

Wrritteer, hvala na komentaru :)

Obrt nisam zatvarala. Pitanje je što Zavod podrazumijeva pod "niste bili prijavljeni u poslovnom subjektu". Kako mogu biti neprijavljena ako je obrt bio kontinuirano otvoren? Možda misle na prijavu i odjavu zdrav. i mirov. osiguranja? Ja na to nisam gledala kao na "statusnu promjenu poslovnog subjekta"...Mislim da je ključno da pronađem definiciju "statusne promjene poslovnog subjekta", a što nikako ne uspijevam...

Uređeno od Mikada

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Prvo pogledajte što piše u ugovoru kada ste uzimali poticaje.

Ako piše da godinu dana morate biti prijavljeni u tom obrtu,vaša greška.

Da li je ovo što su napisali "statusna promjena" vezano uz činjenicu da niste bili non stop prijavljeni ili je posebna stavka?

Jer meni se ovako to čini malo ajmo reći zbrkano.

Moja iskustva sa njima su jako loša,nitko ništa ne zna točno,sve moraju pitati što traje i traje a na kraju se boje napisati rješenje jer i dalje nisu sigurni :)

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Naravno da sam pogledala ugovor. Pogledala sam ga i prije nego sam prihvatila posao u skoli. Ako želite, mogu vam poslati Rješenje. Istina je da se ni zaposlenici u Zavodu ne snalaze u moru zakona...Hvala jos jednom

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

A eto, ne znam što reći dalje, imate pravo žalbe?

Možda da stavite rješenje ovdje da svi vide ( zacrnite osobne podatke )

pa vam netko stručan to pogleda i točno vas savjetuje.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Malo ste fulali temu s ovim gore (ja sam samozaposlena), al cijenim dobru namjeru. Da, mozda ipak objavim Rješenje kako ste predlozili...Pozdrav :)

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×