Jump to content

Obračun radnih sati


Broncos88

Preporučene objave

Poštovani,

 

pitanje vezano uz obračun radnih sati. ZOR kaže kako radnih ne smije raditi duže od 40 sati tjedno (ostalo je prekovremeno). Sklopljen je ugovor o radu za puno radno vrijeme od 8 sati dnevno (40 tjedno). radnik je prijavljen krajem mjeseca te će odraditi četvrtak, petak i subotu po 8 sati,  a nedjelju će biti slobodan. Zanima me da li pri obračunu plaće (s obzirom da se zbog 8 sati dnevno gleda pon-pet), ovom radniku obračunava 16 sati rada (pa su tom slučaju trebala biti raspoređena na čet, pet i sub) ili se radniku prilikom obračuna uzima u obzir i ta subota (jer nije mogao raditi pon, uto i sr) pa ima ostvarenih 24 sata jer je još uvijek unutar onih 40 sati tjedno (jer realno toliko je i odradio te bi po prvom obračunu ostao zakinut za jedan dan)?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Radniku svakako morate platiti sva 24 odrađena sata.

E sad - 8 sati dnevno, ne mora nužno značiti pon-petak, ovisi o tome kako ste formulirali u ugovoru. Ako stvarno stoji da će raditi pon-pet, a slobodne dane koristiti subotu i nedjelju (pa čak i ako niste točno definirali, ali će mu budući raspored biti takav), onda mu trebate platiti 16 sati redovnog rada + 8 sati prekovremenog rada.

Ako u ugovoru stoji neodređena izjava da će radnik raditi 5 dana u tjednu, a dva dana koristiti slobodne dane (i budući raspored će mu biti takav, npr. slobodno će mu biti nedjelja i ponedjeljak, ili utorak i srijeda, ili...), onda mu možete platiti 24 sata redovnog rada.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija