Jump to content
Broncos88

Obračun radnih sati

Preporučene objave

Poštovani,

 

pitanje vezano uz obračun radnih sati. ZOR kaže kako radnih ne smije raditi duže od 40 sati tjedno (ostalo je prekovremeno). Sklopljen je ugovor o radu za puno radno vrijeme od 8 sati dnevno (40 tjedno). radnik je prijavljen krajem mjeseca te će odraditi četvrtak, petak i subotu po 8 sati,  a nedjelju će biti slobodan. Zanima me da li pri obračunu plaće (s obzirom da se zbog 8 sati dnevno gleda pon-pet), ovom radniku obračunava 16 sati rada (pa su tom slučaju trebala biti raspoređena na čet, pet i sub) ili se radniku prilikom obračuna uzima u obzir i ta subota (jer nije mogao raditi pon, uto i sr) pa ima ostvarenih 24 sata jer je još uvijek unutar onih 40 sati tjedno (jer realno toliko je i odradio te bi po prvom obračunu ostao zakinut za jedan dan)?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Radniku svakako morate platiti sva 24 odrađena sata.

E sad - 8 sati dnevno, ne mora nužno značiti pon-petak, ovisi o tome kako ste formulirali u ugovoru. Ako stvarno stoji da će raditi pon-pet, a slobodne dane koristiti subotu i nedjelju (pa čak i ako niste točno definirali, ali će mu budući raspored biti takav), onda mu trebate platiti 16 sati redovnog rada + 8 sati prekovremenog rada.

Ako u ugovoru stoji neodređena izjava da će radnik raditi 5 dana u tjednu, a dva dana koristiti slobodne dane (i budući raspored će mu biti takav, npr. slobodno će mu biti nedjelja i ponedjeljak, ili utorak i srijeda, ili...), onda mu možete platiti 24 sata redovnog rada.

 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad


  • Online korisnici

    No members to show×