Jump to content

Naknada za prijevoz


trozubac

Preporučene objave

Putujem autom na posao svaki dan, do sada je bilo 0.75 kn po km, a po novom kolektivnom ugovoru 1 kn po kilometru, iz mjesta kojeg putuje nema nikakav javni prijevoz.. Radi se o kolektivnom ugovoru državnim službenika i namještenika... No danas dobivam rješenje kako mi se priznaje samo put do vlaka i (godišnja) karta podijeljeno razmjerno na mjesece, te da razliku preplaćene naknade za put moram vratiti (obzirom su istu od 1 kn/km počeli obračunavati tek za veljaču 2018. godine).. Priznati kilometri do sada su smanjeni od stvarnih uskraćeno mi je nekih 5-6 km jer HAK karta tako pokazuje neke prečace, puteljke...pa se prema tome i obračunavao trošak puta.

Obzirom na nastalu situaciju sada mi se prizna samo 1 kn/km do željeznica a ostalo je karta... Obzirom da je meni takva situacija neizvediva, rad je u kontra smjenama, između voznih redova je puno razmaka, moje putovanje na posao i s posla se produžuje za skoro 1 i pol sat. Tko mene može natjerati po kojem zakonu da ja moram ići vlakom do posla (a posao nije uz kolodvorsku stanicu jer još ima oko kilometar do mjesta gdje radim), a ne osobnim autom kao do sada, što mi je praktičnije jer sam bržiji i odmoriji, nego da se vozim vlakom pa autom pa tramvajom do stanice pa opet na vlak pa opet autom kući?

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • Spitfire je promijenio naziv u Naknada za prijevoz

Je li to rješenje u skladu s ovim stavkom TKU? 

"Redoviti dolazak na posao i povratak s posla osigurava onaj javni prijevoznik kod kojeg je vozni red organiziran na način da vrijeme čekanja od dolaska u mjesto rada do početka radnog vremena službenika ili namještenika te vrijeme čekanja od završetak radnog vremena do polaska redovite linije prema mjestu stanovanja službenika ili namještenika ne prelazi 45 minuta, u slučaju potrebe za presjedanjem vrijeme čekanja između dvije linije javnog prijevoza ne smije biti duže od 30 minuta."

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vidi upravo ovo što je caly napisao, ali i ostatak KU koji se odnosi na prijevoz, pa se žali na rješenje. Što kaže sindikalni povjerenik?

Inače, što se tiče vlaka/auta, ne gleda se što je najpraktičnije i čime ćeš najodmorniji doći na posao, nego što je najpovoljnije za poslodavca, a da je u skladu s ostalim odredbama KU.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija