Jump to content
Sign in to follow this  
trozubac

Naknada za prijevoz

Preporučene objave

Putujem autom na posao svaki dan, do sada je bilo 0.75 kn po km, a po novom kolektivnom ugovoru 1 kn po kilometru, iz mjesta kojeg putuje nema nikakav javni prijevoz.. Radi se o kolektivnom ugovoru državnim službenika i namještenika... No danas dobivam rješenje kako mi se priznaje samo put do vlaka i (godišnja) karta podijeljeno razmjerno na mjesece, te da razliku preplaćene naknade za put moram vratiti (obzirom su istu od 1 kn/km počeli obračunavati tek za veljaču 2018. godine).. Priznati kilometri do sada su smanjeni od stvarnih uskraćeno mi je nekih 5-6 km jer HAK karta tako pokazuje neke prečace, puteljke...pa se prema tome i obračunavao trošak puta.

Obzirom na nastalu situaciju sada mi se prizna samo 1 kn/km do željeznica a ostalo je karta... Obzirom da je meni takva situacija neizvediva, rad je u kontra smjenama, između voznih redova je puno razmaka, moje putovanje na posao i s posla se produžuje za skoro 1 i pol sat. Tko mene može natjerati po kojem zakonu da ja moram ići vlakom do posla (a posao nije uz kolodvorsku stanicu jer još ima oko kilometar do mjesta gdje radim), a ne osobnim autom kao do sada, što mi je praktičnije jer sam bržiji i odmoriji, nego da se vozim vlakom pa autom pa tramvajom do stanice pa opet na vlak pa opet autom kući?

 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Kako da sad vratim razliku, kako su oni naveli po rješenju, kada je taj novac stvarno potrošen za gorivo, tim više što još nije ni bilo dovoljno. Račune naravno nisam spremao... :(

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Je li to rješenje u skladu s ovim stavkom TKU? 

"Redoviti dolazak na posao i povratak s posla osigurava onaj javni prijevoznik kod kojeg je vozni red organiziran na način da vrijeme čekanja od dolaska u mjesto rada do početka radnog vremena službenika ili namještenika te vrijeme čekanja od završetak radnog vremena do polaska redovite linije prema mjestu stanovanja službenika ili namještenika ne prelazi 45 minuta, u slučaju potrebe za presjedanjem vrijeme čekanja između dvije linije javnog prijevoza ne smije biti duže od 30 minuta."

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Vidi upravo ovo što je caly napisao, ali i ostatak KU koji se odnosi na prijevoz, pa se žali na rješenje. Što kaže sindikalni povjerenik?

Inače, što se tiče vlaka/auta, ne gleda se što je najpraktičnije i čime ćeš najodmorniji doći na posao, nego što je najpovoljnije za poslodavca, a da je u skladu s ostalim odredbama KU.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad

Sign in to follow this  ×