Jump to content
Sign in to follow this  
nepar

Kazna za brzinu

Preporučene objave

Pozdrav. Prijateljica je dobila kaznu za brzinu napravljenu prije 3 mjeseca. Ograničenje 60km/h, brzina 104km/h. Kazna iznosi 2.000 kuna. Pola u roku od 3 dana. Savjetovali su je da navede da je ona vozila, onda da sačeka da joj stigne kazna od 2.000 kuna priznavanjem da je ona vozila, pa da se na tu kaznu zali zbog neke proceduralne pogreške i da se to prebaci na prekršajni sud. Onda bi je valjda trebali zvati na sud, gdje bi ona kukala i gdje bi navodno najgore sto bi mogla dobiti bilo opet kazna od 2000 od koje moze platiti pola u roku od tri dana, a najbolje oprost kazne. Napominjem da je imala manju kaznu za brzinu prije malo vise od godine dana, gdje je na licu mjesta platila 250kn. Jel to izvedivo ili da plati pola kazne u roku od 3 dana?

 

Pitanje nevezano za to. Snimaju li kamere na semaforima po Zg prolaske kroz crveno, konkretno na Aleji Bologne? 

Hvala. 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Djelomično krivo su ju savjetovali...

Sada može platiti tu ponuđenu polovicu ili dati svoje podatke, pa se kasnije žaliti na prekršajni nalog koji će joj doći. Stvar je samo u tome da po tom nalogu neće više imati pravo na plaćanje polovice, nego 2/3 kazne. U slučaju da se žali samo na visinu kazne, a prekršaj priznaje, sud može smanjiti kaznu, ali opet teško da će ići ispod te polovice koju sad može platiti...

Uglavnom, kod svih kazni gdje se može platiti pola, najčešće je upravo to najisplativije.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
, nepar je napisao:

 pa da se na tu kaznu zali zbog neke proceduralne pogreške i da se to prebaci na prekršajni sud. Onda bi je valjda trebali zvati na sud, gdje bi ona kukala i gdje bi navodno najgore sto bi mogla dobiti bilo opet kazna od 2000 od koje moze platiti pola u roku od tri dana, a najbolje oprost kazne.

Ako ide na ovo boldano onda nema više kukaknja ni za šta drugo a pošto time ne priznaje prekršaj sud joj ne mora kaznu smanjit ni za lipu (oprost ne dolazi u obzir) i platit će 2/3 kazne i sudske troškove.I dobit će dva boda.

Ako ne pošalje podatke ide opet kazna od 2 000 (ali bez bodova) a tu onda može ići na sud i kukat da je zaboravila poslat podatke i tražit smanjenje pa platit 2/3 od dosuđenog.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad

Sign in to follow this  ×