Jump to content

Krivnja odvjetnika


goranbotrelli

Preporučene objave

U RH ima 4.200 odvjetnika a tužbi radi odvjetničkog propusta ima oko 100 godišnje. U sudskoj praksi, koju sam probao "pronjuškati" nisam uspio naći niti jednu presudu za krivnju odvjetnika. Naći takvu presudu mi je vrlo važno ako se u svojoj tužbi želim pozvati na sudsku praksu. Kako je sustav umrežen vidim i po tome da praktično nije moguće naći odvjetnika koji će me zastupati u postupku protiv svog kolege. Možda je i nemogućnost pronalaženja sudske prakse u toj problematici dio ove "zavjere" struke.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Je, ceh se drži skupa, tako i liječnici, građevinari... Ako je tužba osnovana, nema potrebe da se pozivate na praksu, naš sustav nije presedanski kao u SAD-u, sudovi moraju suditi po zakonu. Osim toga, proširite pretragu, naknada štete zbog odgovornosti je slična i za odgovornost prema trećima u prometu, za druge vrste profesionalne odgovornosti kod drugih struka, pa ako nužno želite priložiti sudsku praksu, možete priložiti i takvu, analognu :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija