Jump to content

Logo2.jpg.df467c50602ed1173e41130f1129f825.jpg   XXXI. REDOVNO SAVJETOVANJE " AKTUALNOSTI KAZNENOG PRAVA U SVJETLU ODLUKA USTAVNOG SUDA REPUBLIKE HRVATSKE"

Hrvatsko udruženje za kaznene znanosti i praksu od 6. do 8. prosinca 2018. održava svoje 31. redovno savjetovanje pod nazivom "Aktualnosti kaznenog prava u svjetlu odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske". Savjetovanje će se ove godine održati u Remisens Premium Hotelu Kvarner.

Program savjetovanja, prijavnicu, kontakte, kao i druge detalje vezane uz Savjetovanje, možete preuzeti u dokumentu: Program - Opatija 2018.

goranbotrelli

Krivnja odvjetnika

Preporučene objave

U RH ima 4.200 odvjetnika a tužbi radi odvjetničkog propusta ima oko 100 godišnje. U sudskoj praksi, koju sam probao "pronjuškati" nisam uspio naći niti jednu presudu za krivnju odvjetnika. Naći takvu presudu mi je vrlo važno ako se u svojoj tužbi želim pozvati na sudsku praksu. Kako je sustav umrežen vidim i po tome da praktično nije moguće naći odvjetnika koji će me zastupati u postupku protiv svog kolege. Možda je i nemogućnost pronalaženja sudske prakse u toj problematici dio ove "zavjere" struke.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Je, ceh se drži skupa, tako i liječnici, građevinari... Ako je tužba osnovana, nema potrebe da se pozivate na praksu, naš sustav nije presedanski kao u SAD-u, sudovi moraju suditi po zakonu. Osim toga, proširite pretragu, naknada štete zbog odgovornosti je slična i za odgovornost prema trećima u prometu, za druge vrste profesionalne odgovornosti kod drugih struka, pa ako nužno želite priložiti sudsku praksu, možete priložiti i takvu, analognu :)

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×