Jump to content

Međuvlasnički ugovor o parkiranju


AuroraB2013

Preporučene objave

Poštovani, kupili smo nekretninu kojoj pripada i udio na čestici ispred zgrade koja se koristi kao parliralište. Bivši vlasnici nisu bili u kontaktu sa ostalim stanarima,koji su navodno sklopili ugovor o korištenju parkirališnih mjesta, te nikad s njima nisu ništa potpisivali. Međutim, pošto zgrada nije bila građena prema građevinskoj dozvoli, nema ni dovoljan broj parkirališnih mjesta, dva nedostaju. Da li sada taj stari, međusobni ugovor obvezuje i nove vlasnike koji također imaju isti udio na toj čestici kao i svi ostali ili možemo zahtjevati drugačiji dogovor oko parkiranja, npr. da svatko stane na prvo slobodno mjesto pošto se radi o nekretnini koja nije cijele godine u upotrebi. Naravno da se svi stanari pozivaju na taj dogovor jer su oni sebi priskrbili parking, pa me zanima kako si novi vlasnici mogu sada pomoći i koji je pravni argumenat za poništavanje njihovog dogovora, prvenstveno jer su ga sklopili bez svih suvlasnika. U tom dogovoru, sebi su namijenili parking na čestici zgrade, a za dvije nekretnine vlasnika koji nisu bili pristuni, su nekakvom skicom označili parkirališta na tuđoj, susjednoj čestici.

uređeno: od AuroraB2013
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, AuroraB2013 je napisao:

Poštovani, kupili smo nekretninu kojoj pripada i udio na čestici ispred zgrade koja se koristi kao parliralište. Bivši vlasnici nisu bili u kontaktu sa ostalim stanarima,koji su navodno sklopili ugovor o korištenju parkirališnih mjesta, te nikad s njima nisu ništa potpisivali. 

za  najam dijelova nekretnine potrebna je suglasnost svih suvlasnika. ako predhodni vlasnici tvog stana nisu potpisali ugovor taj ugovor o korištenju čestice (parkirališta) ne obvezuje tebe kao suvlasnika. ugovor je protivan zakonu.

podjela "parkirališta" je trebala biti obavljena pri etažiranju.

traži primjerak ugovora (koji je nezakonit). nemogu ti uskratiti korištenje tvog suvlasništva. staneš  na slobodno parkirno mjesto. neka zovu policiju.

uređeno: od bovu
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija