Jump to content
Sign in to follow this  
AuroraB2013

Međuvlasnički ugovor o parkiranju

Preporučene objave

Poštovani, kupili smo nekretninu kojoj pripada i udio na čestici ispred zgrade koja se koristi kao parliralište. Bivši vlasnici nisu bili u kontaktu sa ostalim stanarima,koji su navodno sklopili ugovor o korištenju parkirališnih mjesta, te nikad s njima nisu ništa potpisivali. Međutim, pošto zgrada nije bila građena prema građevinskoj dozvoli, nema ni dovoljan broj parkirališnih mjesta, dva nedostaju. Da li sada taj stari, međusobni ugovor obvezuje i nove vlasnike koji također imaju isti udio na toj čestici kao i svi ostali ili možemo zahtjevati drugačiji dogovor oko parkiranja, npr. da svatko stane na prvo slobodno mjesto pošto se radi o nekretnini koja nije cijele godine u upotrebi. Naravno da se svi stanari pozivaju na taj dogovor jer su oni sebi priskrbili parking, pa me zanima kako si novi vlasnici mogu sada pomoći i koji je pravni argumenat za poništavanje njihovog dogovora, prvenstveno jer su ga sklopili bez svih suvlasnika. U tom dogovoru, sebi su namijenili parking na čestici zgrade, a za dvije nekretnine vlasnika koji nisu bili pristuni, su nekakvom skicom označili parkirališta na tuđoj, susjednoj čestici.

Uređeno od AuroraB2013

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
, AuroraB2013 je napisao:

Poštovani, kupili smo nekretninu kojoj pripada i udio na čestici ispred zgrade koja se koristi kao parliralište. Bivši vlasnici nisu bili u kontaktu sa ostalim stanarima,koji su navodno sklopili ugovor o korištenju parkirališnih mjesta, te nikad s njima nisu ništa potpisivali. 

za  najam dijelova nekretnine potrebna je suglasnost svih suvlasnika. ako predhodni vlasnici tvog stana nisu potpisali ugovor taj ugovor o korištenju čestice (parkirališta) ne obvezuje tebe kao suvlasnika. ugovor je protivan zakonu.

podjela "parkirališta" je trebala biti obavljena pri etažiranju.

traži primjerak ugovora (koji je nezakonit). nemogu ti uskratiti korištenje tvog suvlasništva. staneš  na slobodno parkirno mjesto. neka zovu policiju.

Uređeno od bovu

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad

Sign in to follow this  ×