Jump to content

Što napraviti kada vam šef neda na godišnji odmor


Marijafrani

Preporučene objave

Pozdrav! Zaposlena sam od 18.09.2017.godine,ugovor sam potpisala na godinu dana.Prije dva mjeseca sam pitala za godišnji odmor jer sam rezervirala za more i poslodavac mi je rekao da nema problema da bi mi sad tjedan dana prije nego što trebam na godišnji šef rekao da mi neda i njegovim riječima da dam otkaz ako mi ne paše.Pa sad ja stvarno više ne znam što da radim?Šef želi da ja odem i da me se riješi ali da ja dam otkaz a ja to nikako ne želim jer gubim sva prava pa vas molim za pomoć!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 13 sati , Potočnica je napisao:

Šef koji vas se zeli rijesiti, vrlo vjerojatno ce traziti kontrolu bolovanja, a kako ce se dalje razvijati situacija, tko zna...

Poslodavac uvijek može zatražiti kontrolu bolovanja, međutim kod ovakve dijagnoze jako je teško dokazati da je bolovanje neopravdano. Također, još manje je vjerojatno da bi komisija ˝rušila˝ ovako teško dokazivu dijagnozu samo zato što je osoba prvi put kod ovog poslodavca i to samo na dva tjedan otvorila ovako bolovanje.

Prije 18 minuta, Potočnica je napisao:

Provjerite jos smijete li s takvom "dijagnozom" otici negdje ili morate biti kod kuce, jer, budite svjesni, poslodavac vam moze dati izvanredni otkaz, a dok vi dokazete da je bio neopravdan...

Smijete otići na more, dapače. Naime, psihički ste loše, napeti, pod pritiskom, depresivnog razmišljanja... i zbog ovakvog zdravstvenog stanja za postizanje oporavka nikako nije preporuka da se osoba zatvori u kuću i nastaviti sa ovakvim razmišljanjima. Znači, da bi se što brže oporavili od svoje dijagnoze otišli ste na odmor s ciljem da se maknete od svakodnevnice, da se odmaknete od sredine koja Vam potiče na ovakva razmišljanja...odnosno niste na moru da uživate već da se oporavite. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Podsjećam da pišete na pravnom forumu, na kojem Vam nitko neće savjetovati kako da napravite nešto protuzakonito. Ako je Vaš liječnik procijenio da ste bolesni, on će utvrditi da ste privremeno nesposobni za rad (kolokvijalno, dati Vam bolovanje) i odredit će opseg onoga što na bolovanju možete činiti.

I unatoč tome, poslodavac može poduzeti mjere protiv Vas i liječnika, pa Vam dati čak i otkaz ne mareći za zakonske odredbe o postupku kod otkazivanja ugovora o radu.

Neosnovane dijagnoze imaju načina da Vas ugrizu za... leđa na neslućene načine, čak i vrlo daleko u budućnosti. Podsjetit ću na jedan slučaj s ovog foruma od prije koju godinu gdje je liječnik srednjoškolcu stavio dijagnozu duševnog poremećaja, uz napomenu da isti ima suicidalne misli, da bi ga spasio od izbacivanja iz škole zbog prevelikog broja izostanaka. Godinama kasnije kad je mladić već položio zaštitarski ispit, nije mogao dobiti dozvolu za oružje zbog te dijagnoze (pišem po sjećanju, pa oprostite ako neki detalji ne štimaju).

U svakom slučaju, nastavkom u istom tonu bit ću primorana zaključati temu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija