Jump to content
 1. drot13

  drot13

 • Similar Content

  • objavio arttakt
   Poštovani,
   dobila sam opomenu za dug za članstvo u jednoj hrvatskoj strukovnoj komori, za koji jedan dio duga je stariji od 5 godina. Zanima me, mogu li se za taj dio duga (starijeg od 5 godina) pozvati na zastaru potraživanja i ako mogu temeljem kojeg zakona i članka?
   molim odgovor čim prije,
   zahvaljujem
  • objavio raceblue
   Ovrhovoditelj je Hrvatski Telekom d.d. Ovršenik je tvrtka d.o.o.
   21. 12. 2010. Javnobilježnički ured šalje ovršni prijedlog.
   Na rješenju o ovrsi od strane istog bilježničkog ureda piše da je rješenje pravomoćno i ovršno 28. 4. 2011.
   9. 3. 2018. (nakon skoro 7 godina!) Odvjetničko društvo koje zastupa HT dostavlja Fini pravomoćno rješenje o ovrsi.
   Nisam bio upoznat s dugovanjem, odnosno za ovrhu sam saznao tek 23. 3. 2018. kada sam na Fini zatražio presliku rješenja.
   Kontaktirao sam javnobilježnički ured kako bih dobio uvid u spis i provjerio jesu li pokušali uredno izvršiti dostavu. Javnobilježnički ured više nema spis i nije ga u mogućnosti dati na uvid.
   Pitanje: Kome šaljem Zahtjev za ukidanje klauzule pravomoćnosti i ovršnosti rješenja? (Javnobilježičkom uredu?)
  • objavio zahnah89
   2001. godine moj otac je dobio kredit od županije kao potporu/pomoć za obrt koji je godinu prije pokrenuo. To je bilo oko 60.000 kn. Prve 2-3 rate je platio, znači zadnja uplata je bila 2002. Dalje nije plaćao jer su ga drugi koji su isto dobili takav kredit uvjeravali da je to nepovratno (što u ugovoru nigdje nije pisalo).
   Do prije mjesec dana nitko nikad nije slao nikakvu opomenu ili zahtjev za to. Znači 16 godina nitko nije spomenuo taj kredit, ni županija ni banka. Sada županija traži da se preostali iznos uplati u roku 3 mjeseca.
   Otac je prije par godina umro i sad je to 'nasljeđeni dug'.
   Ugovor o kreditu još ne uspjevamo naći.
   Zanima me je li to otišlo u zastaru?
   Puno hvala na svakom odgovoru!
  • objavio ljubof
   Poštovani
   Protiv mene je pokrenut ovršni postupak zbog neplačanja grijanja unatrag gotovo dvanaest godina .Imam li se pravo pozvati na zastaru i koliki je rok zastare za grijanje i pričuvu.
   Hvala na odgovoru
  • objavio netko001
   Pozdrav htio bih Vas pitati dali znate nakon koliko nastupa zastara za pravomočnu ovrhu koju sam dobio prije sigurno više od 3 godine od Tele2 telekomun. operatera..A ona još aktivno stoji na računu... što ućiniti ?? Dali je nastupila zastara? Nema ni puno sredstava ali sam uvjeren kako je davno nastupila zastara.. Cca 2700kn
   Drugo pitanje jeste da sam dobio otkaz gdje sam radio već dosta dugo i naravno imao sam doma Net max tv i mobitel za sebe i ženu i sada sam dobio ovrhu od 16.000 i 6500kn za to oboje od XXXX odvjetničkog društva, pokušao sam poslat mail vlasnicima što sam i napravio i zamolio ih da mi ne ovrše račun da bih to u mj ratama otplaćivao ako je moguće ali naravno nema nikakvog odgovora... Što sad ovrha će sjest na račun?? Kako bar napraviti da mi ne legne na račun nego da je plaćam u ratama? Dali je to moguće sa sudom dogovorit ili ne?
   Što mi Vi savjetujete..
   Hvala Vam unaprijed.
 • Online korisnici×