Jump to content

Tužba za kvar na vozilu godinu dana nakon prodaje


MrBean

Preporučene objave

Pozdrav,

bratić mi ima jedan problem. Prodao je polovni auto prije skoro godinu dana, te kupac nije tražio detaljan pregled u ovlaštenom servisu. Dogodio se kvar većeg iznosa, te je kupac prošli tjedan zvao da kaže da će tužiti ili da se plati 30% štete. Bratić je prije prodaje spomenuo da je tu nešto rađeno, kupac sada tvrdi da to nije rečeno i da je prevaren.

E sad, on (bratić) nema baš para da ide po sudovima, a nema sad ni na prvu za tih 30% štete (djeca, žena ne radi...klasika).

Ako to dođe do suda, kakve su mu šanse? Mislim, tu je samo njegova riječ protiv kupčeve.

Ako pak skupi lovu i pristane, kako se može osigurati da mu ovaj neće za 4 mjeseca opet prijetit tužbom? Ako se to može nekom ovjerenom izjavom, kako je to moguće izvesti s obzirom da su dosta udaljeni i sami trošak puta je ogroman?

 

I još jedno hipotetsko pitanje - znam za članak 404 iz zakona o obveznim odnosima gdje stoji odgovornost prodavatelja za skrivene nedostatke od 2 godine. Ako je taj auto također bio kupljen polovan i 2. vlasnik stvarno nije bio svjestan problema, kako je moguće da on bude odgovoran kad proda 3. vlasniku?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija