Jump to content
Ivan8594

Policijska evidencija

Preporučene objave

Poštovani, zanima me dobiva li se dosje ili se upisuje u kakvu evidenciju ako je osoba bila na obavijesnom razgovoru. Naime, osobu su inspektori preko mobilnog telefona pozvali na obavjesni razgovor. Osoba se je odazvala. Tamo su joj rekli da je pozvana na razgovor jer su s njenog broja slane pruke na brojeve iz oglasnika ( točnije osobama za koje se sumnja da nude usluge prostitucije i striptiza) Osoba je priznala da je slala sms poruke, ali samo slala poruke. Znači nije koristila nikakve usluge niti vidjela ikoga uživo. ( društvo se našlo i šalilo) . Osobi su pokazivali slike, naravno osoba nikoga nije prepoznala jer nije nikoga vidjela uživo. Osoba je pitala je prekršila ičim zakon, odgovor inspektora je da nije već je tu da njima pomogne. Razgovor nije bio sniman niti išta. Osoba je morala potpisati izjavu o tajnosti podataka. Nakon tog razgovora osobu nitko više nije kontaktirao. Prošlo je 4 godine od tog razgovora. Zanima me postoji li u policijskog evidenciji da je ta osoba bila u vezi toga na razgovoru. Unaprijed hvala

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

znači oni su do osobe došli jer su očito pratili mobitele tih oglasa, a pošto je osoba poslala 130 poruka pozvali su je na razgovor, ali na razgovoru su joj rekli da je ona tamo kako bi njima pomogla. istina Bog neznam jesu li vjerovali da je samo slala poruke ili misle da je nešto više bilo,ali nikakvog kontakta poslije nije bilo. Rekli su osobi da nikome ne govori da je bila na razgovoru. 

 

Pa me eto zanima vodi li se osoba u policijskim evidencijama? Očito su je pozvali na razgovor s određenom sumnjom da sudjeluje u nečemu, ali joj na razgovoru rekli da slanjem poruka nije prekršila zakon. Osoba inače nikada nije niti bila u policiji,a kamoli da je kažnjavana. Osoba je sama odmah rekla ako joj ne vjeruju da pristaje na poligraf,ali inspektori to nisu htjeli.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Kao što kaže sivko, ne, ne vodi se u evidencijama i nema dosje. U svakom predmetu se može obaviti razgovor s neograničenim brojem ljudi, a prilikom neke provjere u drugim situacijama se to ne može vidjeti.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Znači bezobzira što je osoba slala poruke na te brojeve i priznala to, toj osobi nije uveden dosje kao neznam, mogući korisnik hehe nadam se da me razumijete i hvala na pomoći

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Realno, kršenja zakona tu nema i nema razloga za neku brigu. Moral je druga priča, ali ionako individualna stvar.

A "usluge" ove vrste se vrlo lako mogu detektirati kroz Plavi oglasnik i raznorazne druge online oglase, samo da se ima volje. S druge strane, postoji i drugo rješenje - legalizacija, ali kod nas ta tema izaziva ideološka i moralna prepucavanja i dociranja.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×