Jump to content

Pokrenuta naplata ovrhe - a sve dospjele tražbine plaćene


DiAnA30

Preporučene objave

Poštovani,

 

dobila sam prijedlog ovršnog postupka za 2 neplaćena VIP računa iz 2017 g. u iznosu od 160,00 kn, prije toga nisam primila nikakvu opomenu, a račune sam očito zaboravila platiti. Odmah po primitku prijedloga ovršnog postupka, u svibnju 2018.,  uplatila sam iznos od 240 kn, dakle dug za VIP + troškovi prijedloga ovršnog postupka. Danas saznam da je blokiran moj tekući račun radi duga prema VIPU u iznosu od 750 kn. Dakle moj tzv. dug + njihove sve moguće naknade. 

Molim Vas za povratnu informaciju što činiti. Prosljedila sam potvrdu uplate iz svibnja na VIP i javnobilježnički ured i sad čekam odgovor. No, moj je račun i dalje blokiran. Također, djelatnica iz Fine je rekla da je presuda nepravomoćna, štogod to značilo obzirom na blokadu.

Jesam li ja odmah nakon uplate trebala nekome što poslati kao potvrdu plaćanja? Nije mi jasno kako se to dogodilo?

 

Unaprijed hvala na odgovoru,

Dijana

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Po primitku rješenja o ovrsi može se uopće ne reagirati, uložiti prigovor ili platiti dug. Vi ste odabrali ovo posljednje, ali posao niste odradili do kraja. Kad ste platili dug, trebali ste podnesak (u kojem tražite obustavu postupka, jer je dug podmiren) i potvrdu o uplati, dostaviti javnom bilježniku. Kako ste propustili napraviti učinjeno, sada ste blokirani.

To da je presuda nepravomoćna i da je kao takva zavedena na naplatu na Fini, je nemoguće. Jeste sigurni da se radi baš o istoj tražbini (isti poslovni broj rješenja o ovrsi javnog bilježnika za koji ste dug platili) tj. da Vas nije blokirao netko drugi? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, djelatnica mi je iščitala detalje obustave, radi se točno o tome. Nisam znala da ja moram dalje nešto poduzimati osim uplate. Je li takva uputa trebala stajati u prijedlogu o ovrsi?

 

Dakle oni imaju zakonski temelj mene ovršiti za 750,00 kn bez obzira na uplatu jer nisam poslala kopiju uplate?

Puno Vam hvala na trudu

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija