Jump to content
DiAnA30

Pokrenuta naplata ovrhe - a sve dospjele tražbine plaćene

Preporučene objave

Poštovani,

 

dobila sam prijedlog ovršnog postupka za 2 neplaćena VIP računa iz 2017 g. u iznosu od 160,00 kn, prije toga nisam primila nikakvu opomenu, a račune sam očito zaboravila platiti. Odmah po primitku prijedloga ovršnog postupka, u svibnju 2018.,  uplatila sam iznos od 240 kn, dakle dug za VIP + troškovi prijedloga ovršnog postupka. Danas saznam da je blokiran moj tekući račun radi duga prema VIPU u iznosu od 750 kn. Dakle moj tzv. dug + njihove sve moguće naknade. 

Molim Vas za povratnu informaciju što činiti. Prosljedila sam potvrdu uplate iz svibnja na VIP i javnobilježnički ured i sad čekam odgovor. No, moj je račun i dalje blokiran. Također, djelatnica iz Fine je rekla da je presuda nepravomoćna, štogod to značilo obzirom na blokadu.

Jesam li ja odmah nakon uplate trebala nekome što poslati kao potvrdu plaćanja? Nije mi jasno kako se to dogodilo?

 

Unaprijed hvala na odgovoru,

Dijana

 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Po primitku rješenja o ovrsi može se uopće ne reagirati, uložiti prigovor ili platiti dug. Vi ste odabrali ovo posljednje, ali posao niste odradili do kraja. Kad ste platili dug, trebali ste podnesak (u kojem tražite obustavu postupka, jer je dug podmiren) i potvrdu o uplati, dostaviti javnom bilježniku. Kako ste propustili napraviti učinjeno, sada ste blokirani.

To da je presuda nepravomoćna i da je kao takva zavedena na naplatu na Fini, je nemoguće. Jeste sigurni da se radi baš o istoj tražbini (isti poslovni broj rješenja o ovrsi javnog bilježnika za koji ste dug platili) tj. da Vas nije blokirao netko drugi? 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Da, djelatnica mi je iščitala detalje obustave, radi se točno o tome. Nisam znala da ja moram dalje nešto poduzimati osim uplate. Je li takva uputa trebala stajati u prijedlogu o ovrsi?

 

Dakle oni imaju zakonski temelj mene ovršiti za 750,00 kn bez obzira na uplatu jer nisam poslala kopiju uplate?

Puno Vam hvala na trudu

 

 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Nije trebala biti posebno naglašena uputa za ovako postupanje.  Ne smiju Vas dva puta ovršiti na temelju iste tražbine. Možete li poslikati rješenje o ovrsi i uplatnicu (zaštitite pri tome ime i prezime, te poslovni broj spisa).

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad


 • Similar Content

  • objavio đejms
   Pozdrav, imam jedno pitanje
   Situacija je sljedeća..Osoba A je kupila pokretninu ali je kupoprodajni ugovor sklopljen sa osobom B, koja nadalje daje osobi A punomoć iste pokretnine da je vozi itd..Sada osoba A radi prometne prekrsaje i prijeti osobi B da ce joj poslati ovrhu. Osoba B nema vozacku dozvolu, i u vrijeme prekrsaja se nije nalazila u istom gradu u kojem su nastali prekrsaji i to se moze dokazati.
   U slucaju da se ovrsni postupak pokreće, ima li osoba A mogucnost naplate i sjedanja na racun osobi B. 
   Hvala
  • objavio xoor
   Pozdrav,
    
   zanima me što bi me savjetovali da uradim u ovoj situaciji. Otac mi je preminuo prije 10 godina, od njega sam naslijedio samo stari automobil male vrijednosti kojeg sam prodao. Međutim otac je imao dugove u dvije banke pa su se poćeli naplaćivat preko novćanih sredstava. Jednu banku sam rješio tako da sam uplatio vrijednost cijelog dugovanja što je debelo premašilo vrijednost nasljedstva. Druga banka se nastavila prisilno naplaćivati dok nije sud doneso odluku o prestanku naplate.
   Nakraju svega sam platio 4 puta više nego sam naslijedio. Međutim prošle godine nakon godina šta je to sve rješeno sam dobio od suda ovrhu zabilježbu na nekretninu koju je pokrenula druga banka. Sastavio sam žalbu i doneso do odvjetnika da je pregleda, nije mi čovjek ništa ni naplatio nego je reko da je ovrha neutemeljena i da samo pošaljem žalbu. 
   Međutim žalba je odbijena, u e-predmetu vidim da žalba odbijena kao neutemeljena na višem sudu nakon više od mejsec dana nakon što sam ju predao, i što je najgore još do današnjeg dana nisam dobio nikakvo sudsko rješenje niti mogu vidjeti zašto je odbijena. Zovem maloprije sud tamo mi kažu šta već znam da je žalba odbijena i da se ćeka drugostupanjski prijepis međutim sudac je na godišnem odmoru nakon kojeg ide u mirovinu pa mi nemogu ni okvirno reći kada bi mogao vidjeti šta se tu izdešavalo. Od dana kada sam predao žalbu je prošlo 4 i pol mjeseca a ćini me se da sam u zakonu ćitao da odgovor na žalbu moram dobiti u roku mjesec dana.
   Molio bih savjet što dalje ućiniti i koje su mi opcije, jer doslovno sam  u situaciji gdje mi stoji zabilježba ovrhe na nekretnini radi smješnog nasljedstva i bojim se da bi mogo ostat bez krova nad glavom radi čiste gluposti. Predpostavljam da nemogu ništa napraviti dok ne dobijem od suda objašnjene zašto je moja žalba ocijenjena neutemeljenom, ali koje su mi opcije poslije toga jel se mogu ponovno žalit i kome?
  • objavio vither
   Pravna osoba (XY) mi je za posuđeni novac kako bih poboljsala poslovanje izdala 2 zaduznice ukupne vrijednosti 150000 kuna. Takoder je s doticnom osobnom potpisan ugovor o zajmu novaca.
   Nakon sto je prosao rok placanja novci nisu vraceni te imam problema s naplatom.
   Problem je sto firma nema nikakve imovine, te raspoloziva sredstva na racunu niti je imala prilikom izdavanja zaduznica.
    
   Naime svim resursima kojim raspolaze su pod leasingom (konkretno auti) radi se o rent a car firmi.
    
   Samom ovrhom na racun vlasnik firme prijeti da ce sve ugovore s lizinzima prenesti na novu firmu te ovu zatvoriti te da necu dobiti ni lipe ukoliko se usudim staviti ovrhu te ga blokirati?
    
   Sto napraviti?
    
   Unaprijed hvala!
  • objavio Avisss
   Postovani,
   ispricavam se ako krivo postavljam pitanje ( ili ponavljam temu), ali evo panika me hvata i ispricavam se na pogreskama unaprihed.
   Danas sam obicnom postom dobila opomenu pred ovrhu od jednog odvjetnickog drustva za dug prema Diners-u. 
   Pozivaju me da u roku 8 dana podmirim dugovanje. Stojim iza duga i podmirit cu ga ali nemam za 8 dana 8500,00 kuna.
   mislite li da mogu u dvije rate uplatit? Vasa iskustva?
   treba li zvati Erste i njih probat pitat ili odvjetnicko drustvo?
   Molim Vas bilo kakav savjet... HVALA unaprijed!
    
    
    
  • objavio zg_zagorac
   Poštovanje,
   Zanima me u slučaju da se dogovorim sa Agencijom za otkup i naplatu potraživanja (SVEA EKONOMI u mojem slučaju) oko iznosa koji su oni spremni prihvatiti, kako da buem siguran da će se oni toga i držati? Moj slučaj je takav da imam ovrhu koja je pri kraju, odnosno još mi je ostala mala svota i možda bih mogao to otplatiti odjednom i tada više ne bih mogao biti blokiran. U tom slučaju bih mogao doći do kredita i platiti njima, ali nikako ne mogu namiriti onu svotu koju su oni otkupili već bismo se trebali nekako dogovoriti. Ali kako da se osiguram da oni ispoštuju dogovor? Ništa ih ne sprečava da me, nakon što ja uplatim dogovorenu svotu, terete za ostatak koji su ponudili kao otpis. Da li je to neki vid obvezujuće ponude ili slično.
   Zahvaljujem unaprijed i ispričavam se ako nisam odabrao dobru kategoriju.
    
 • Online korisnici×