Jump to content

Povremena prodaja viškova iz domaćinstva


kopija

Preporučene objave

Poštovani, da li se smiju u RH između hobista prodavati i kupovati, razmjenjivati putem interneta  viškovi biljaka , konkretno cvijeća, ukrasnog grmlja, i njihovog sjemenja.Šalju se ptt-om i ako je prodaja i kupovina ide na račun uplata. Radi se o malim iznosima, povremenoj prodaji . Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 5 tjedna kasnije...

Hvala. Iznosi su minorni, cca 100-200 kn , zavisi tko kaj gaji od cvijeća i dr biljaka . Za poreznu ok, oni vide promet i to je u redu. Carina je sporna. Navodno, plasirana je takva info među grupe hobista, da svakog se za isto može prijaviti carini, onaj tko prijavi dobije 500,00 kn po prijavi , a na svaku prijavu carina izlazi u kontrolu. Smiješno za ljude koji imaju 50-tak tegli cvijeća, razmjenjuju, prodaju višak, kupuju nove biljke, pronalaze kaj im odgovara . To bi bilo u redu za suzbijanje sive ekonomije, ali ovak nisam znala ima li to igdje uporište. Govorim o razmjenama biljaka unutar RH. Hvala još jednom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija