Jump to content
Sign in to follow this  
DADOvrana

obavijest o počinjenom prekršaju

Preporučene objave

pozdrav jutros sam dobio obavijest o počinjenom prekršaju traže se podaci o vozaču

naime ovdije se radi o slučaju o kojem sam već pisao:

nakon što smo se obratili načelniku u vezi ovog slučaja nije nam došla kazna za pojas već je sve izmjenjeno i dobio sam navedenu obavijest o počinjenom prekršaju......čl.12 st4 koji je kažnjiv po čl.12st.8 gdije se navodi da je policijski službenik utvrdio da je počinjen navedeni prekršaj.....činjenica je da sam ja bio na navedenoj cesti ali sam bio u koloni iza 4-5 automobila i nitko nije pisao nikakve kazne ili prijave...želim napomenuti da su mi gospoda policajci s kojima sam imao okršaj već unapijed rekli da ću se naplaćati kazni.... pa smatram da je to ono što su najavili....ne znam što da radim dali da platim odmah 250 kn ili nešto drugo molio bih savijet....

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

To što si kaznu dobio samo ti te ne amnestira (ovo čisto navodim kao činjenicu, ne ulazeći u povod njihovog postupanja).

Možeš platiti pola ili poslati podatke, pa se žaliti na prekršajni nalog i ići na sud. Sam moraš odlučiti što ti se više isplati.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

hvala na odgovoru.mislim da je najjednostavnije platiti pola.....samo ne kuzim kako to može doći tek tako od jenom...da su radili neki zapisnik ili nešto slično možda bih razumio ali ovako mi to  zvuči kao da mi može i sutra opet iz čista mira poslat takvu kaznu......

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Pa kazne i dolaze tako, odjednom, nije to neka filozofija.

Ako si bio tamo parkiran, tj. ako je prekršaj počinjen, uvijek ti mogu poslati kaznu i teško ćeš se od toga obraniti - rade svoj posao. 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

pozdrav vezano za ovaj slučaj  rečeno nam je da je slučaj još u procesu obrade i da ćemo o svemu bit obavješteni ali jučer mi je blokiran račun radi prisilne naplate kazne za pojas.500+100 kn nisam dobio nikakvu uplatnicu ni prekršajni nalog ni poziv za sud. ovo situacija s pojasom je opisana gore u postu u postaji je i treći svijedok potvrdio da nisam ni krenuo s autom i da su mi vrata bila od auta bila otvorena.na licu mjesta sam odbio potpisati prekršajni nalog i nije mi ni uručen.apsulutno nikakav dokument nisam dobio po pitanju tog prekršaja.kad od jednom jućer ovrha na račun....nisam dobio pravo ni da platim pola u roku par dana ni da se žalim niti bilo što drugo već mi samo sjeli na račun.....da li ovo može samo tek tako????mogu li se kome obratiti??

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
Prije 34 minuta, DADOvrana je napisao:

na licu mjesta sam odbio potpisati prekršajni nalog i nije mi ni uručen.

Potpisom samo potvrđuješ da si primio nalog i ništa drugo.

Možda su dopisali "odbio potpisat,nalog dostavljen uz vozačku".

Kad je u pitanju prekršajni nalog nema plaćanja pola u roku 3 dana.A PN dobiješ kad ne priznaš prekršaj.I žalit se možeš kad primiš prekršajni nalog.

Možeš se žalit (i trošit papir) http://stari.mup.hr/main.aspx?id=104

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

o tom se i radi da nisam priznao prekršaj jer ga nije ni bilo....nisam dobio ni prekršajni nalog....uspijeli smo kontaktirati zamjenika načelnika koji je upoznat sa situacijom i rekao nam je da će sve provijeriti i naknadno se javiti.....iako sumljam da će išta biti pozitivno za mene...hvala na odgovoru

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad

Sign in to follow this  ×