Jump to content

Otkaz nakon tri mjeseca


peasans

Preporučene objave

Pozdrav,

Molim da mi odgovorite na sljedeće pitanje.

Trenutni poslodavac neće mi produljiti Ugovor o radu na određeno vrijeme koji je sklopljen na tri mjeseca jer ne zadovoljavam njihove stručne potrebe, nemam dovoljnjo znanja ... 

Kod prethodnog poslodavca sam sklopila sporazumni prekid radnog odnosa. Imam skoro tri godine i više neprekinutog radnog staža.

Moje pitanje glasi da li imam pravo na novčanu naknadu sa burze? 

Ako da, kako bi otkaz ugovora trebao glasati (da li je potrebna neka određena forma) ili je dovoljno samo napisati Otkaz ugovora o radu? I onda dalje u tekstu navesti razlog (nemam potrebne sposobnosti i sl.)?

Molim za odgovor. 

Hvala unaprijed.

 P.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pravo na novčanu naknadu stječe nezaposlena osoba koja u trenutku prestanka radnog odnosa ima najmanje 9 mjeseci rada u posljednja 24 mjeseca. Dakle ostvarujete uvjete, pod uvjetom da zadnji radni odnos mora trajati najmanje 3 mjeseca jer je protekli odnos prestao sporazumom.

Sklopili ste ugovor na određeno vrijeme i on će prestati istekom vremena na koji je sklopljen, dakle nema otkaza. Uobičajeno je da Vam poslodavac samo uruči obavijest o prestanku radnog odnosa i potvrdu o vrsti poslova koje ste obavljali i trajanju radnog odnosa.

uređeno: od gala385
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija