Jump to content

iskljucivanje vode


kudo

Preporučene objave

Postovanje,

Trenutno sam u teskoj situaciji. Prije dva mjeseca su mi iskljucili vodu na nacin da su na javnoj cesti prekinuli dovod vode.

Pocelo je prije dvije godine, kada sam pokusao dugovanja rijesiti na rate. Nisu mi dopustili, nego su trazili cijeli iznos. Svojevoljno sam isao tamo, bez predhodnih najava iskljucenja. Nakon dva mjeseca dolazi obavjest o iskljucivanju. Pisem prigovor, pozivam se na zakon o obveznim odnosima u kojem stoji da je zastara na trazbine starije od 1 godine. Oni odgovaraju i pozivaju se na svoj statut. Placam sva dugovanja unazad godinu dana, njima saljem kopije.

Iskljucuju vodu na nacin da su usli u posjed, oglusili se na upozorenja supruge da ne smiju na privatni posjed... skinuli su vodomjer, nisu ni slavinu montirali. Nakon par dana ja se sam prikljucujem. Stavljam lokot na vrata. Dolaze nakon nekoliko dana, razvaljuju lokot, oglusuju se na zahtjeve supruge da se maknu sa posjeda. Supruga mi javlha sto se dogada, ja odlazim na policiju. Oni odlaze u vodovod, a ja kuci. Policija nije podnjela nikakvu prijavu protiv vodovoda. 

Nisu ovaj put iskljucili vodu, ostavili su kako sam ja napravio. I to je trajalo do prije dva mjeseca, kad su iskljucili na cesti.

Nisam dobio nikakvu prijavu, ovrhu...

Cijelo to vrijeme i dalje sam se pokusavao dogovoriti s njima, usmeno. Ali nista.

Ovih dana podnosi se tuzba za naknadu stete ii zahtjev za privremenom mjerom. Ali, ovo je neizdrzivo. Imam dvoje djece i hocu to ubrzati. Do sada smo dosta jednostavno rjesavali opskrbu, ali to je sada nemoguce.

Planiram u ponedjeljak ici u policiju i napraviti kaznenu prijavu. I tu mi treba vasa pomoc. Sto prijaviti? Meni, onako zdravorazumski, iznuda pada na pamet.

Ustvari, zelim ih uplasiti. Neka ukljuce vodu odmah. Onda nema ni kaznene prijave, ni tuzbe za naknadu stete...

Hvala

 

uređeno: od kudo
greska
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ok,al molim te objasni mi koji elementi fale za oovo

Iznuda

Clanak243.

 

Tko s ciljem da sebi ili drugome pribavi protupravnu imovinsku korist silom ili ozbiljnom prijetnjom prisili drugoga da što učini, ne učini ili trpi na štetu svoje ili tuđe imovine,

kaznit će se kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina.

Zdravlje cijele obitelji je u pitanju. Radi racuna u zastari.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Po meni, fale svi i uputit će te na njihovu službu za korisnike i privatnu tužbu.

Ako stvarno misliš da u nečijem postupanju u lokalnom vodovodu ima elemenata kaznenog djela, bolje je podnijeti pisanu kaznenu prijavu direktno na državno odvjetništvo (ne samo da bi nekog zaplašio, jer lažno prijavljivanje kaznenog djela može biti zasebno kazneno djelo, uz to da bi onda i tvoje postupanje (na isti način kako ga ti tu tumačiš) odgovaralo opisu kaznenog djela koje si citirao).

Podneseš ju protiv nepoznatog počinitelja (jednog ili više djelatnika vodovoda, tako da ti ne trebaju ničija imena) zbog sumnje u kazneno djelo koje navodiš, a kao dokaz opišeš svoj slučaj i priložiš svu dokumentaciju koju imaš. 

Bolja strana ovog načina je što ti oni moraju obrazloženo odgovoriti (policija te može samo otpiliti), a nisu vezani tvojom kvalifikacijom kaznenog djela, nego će nastaviti postupak i za druga koja eventualno utvrde. Ako ništa drugo, dobit ćeš pisani obrazloženi odgovor na koji ćeš se još moći i žaliti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala @drot13

Neupucen sam i zato ispitujem. Nemam unaprijed spreman stav.

Samo da pojasnim zastrasivanje. Ovo je mala, do srzi korumpirana sredina. Gdje se svi glade. Namjera mi je bila otici u policiju, uz napomenu njima da imam spreman i dopis za drzavno odvjetnistvo. Opisati situaciju policiji i reci da nemam drugog izbora. Koliko mi je poznato, policija bi trebala saslusati i drugu stranu prije bilo kakve odluke. I na to ciljam. Prema svim zakonima, kako mi je na par mjesta objasnjeno, vodovod nije ni u naznakama imao nikakvo pravo uciniti to sto su ucinili. Ustvari, pruzam im sada priliku da ne snose sudske troskove, naknadu stete, izbjegnu kaznenu prijavu... ako mi ukljuce vodu.

Kazem, mozda je ovo uobrazilja, ali mozak mi groznicavo radi. Zbilja je ebena situacija

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Izgleda da ne mogu editirati poruku.

Od početka pa do prije tri tjedna, cijelo vrijeme sam pokušavao dogovoriti plaćanje na rate. Svaki put sam naišao na zid. I bezobzirnost. A zadnji put, prije tri tjedna, to je strasno. Cinizam, bezobraznost,, vrijedanje... Cak mi je čuđenje vece od ljutnje.

Sve ovo govorim samo da naglasim da s njima direktno nema razgovora

Odvjetnik koji mi radi tuzbu za naknadu stete i zahtjev za privremenu mjeru rsdi besplatno. Sutra cu i njega konzultirati, ali ne zelim previše traziti...

uređeno: od kudo
Dodatno
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, kudo je napisao:

Ok,al molim te objasni mi koji elementi fale za oovo

Iznuda

Clanak243.

 

Tko s ciljem da sebi ili drugome pribavi protupravnu imovinsku korist silom ili ozbiljnom prijetnjom prisili drugoga da što učini, ne učini ili trpi na štetu svoje ili tuđe imovine, kaznit će se kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina.

Zdravlje cijele obitelji je u pitanju. Radi racuna u zastari.

 

Poštovani, po Vašem opisu uopće ne vidim obilježja KD kojeg citirate, kao što Vam je napisao i poštovani drot.....

 

, kudo je napisao:

...Ustvari, zelim ih uplasiti. Neka ukljuce vodu odmah. Onda nema ni kaznene prijave, ni tuzbe za naknadu stete...
 

Ovo što pišete da ih tom radnjom želite samo uplašiti, što mislite da će Vam to upaliti i da se boje?.... možete samo Vi zaraditi kaznenu prijavu radi zastrašivanja, kako navodite, kao i lažnog prijavljivanja, kako Vam je to lijepo obrazložio i poštovani drot, jer je za počinjenje KD bitna namjera, a Vi i sami pišete da ih tom radnjom namjeravate samo zastrašiti...

Najbolje Vam se njma obratitii, pisanim putem, te tražiti od njih da Vam žurno uključe vodu, u protivnom ćete ići sudskom tužbom i odšetetnim zahtijevom što će prouzročiti dodatne i bespotrebne troškove...

uređeno: od Željac047
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kudo, ovakav način komunikacije ti neće biti dozvoljen. Ne moraš biti zadovoljan odgovorom, ali ovo je forum na kojem sudjeluju isključivo volonteri i na kojem se držimo određenog reda. Slobodno (zapravo i preporučljivo zbog teške životne situacije u kojoj se nalaziš, ali i zbog realne opasnosti da ona bespotrebno postane i gora) potražiš odgovor odvjetnika specijaliziranog za kazneno pravo koji će ti imenom i prezimenom stajati iza tog odgovora, kakav god bio. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija