Jump to content

Razvrgnuće suvlasništva


Anto Vukić

Preporučene objave

Naime imamo problem pri podjeli imovine svi suvlasnici su se složili pri podjeli imovine osim dvije osobe koje imaju 1/24 dijela suvlasništva . Pri tome ne osporavamo njihov dio imovine koji ih pripada ali one ne pristaju ni našto .Drugim riječima žele nas držati taocima . Pitanje je ako pokrenemo izvan-parnični postupak da li imamo pravo isplatiti njihov dio pošto smo mi suvlasnici više od 9/10 imovine 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zakon o vlasništvu i drugim stvarnim pravima, čl.51

(1) Suvlasnik ima pravo na razvrgnuće isplatom ako je to posebno određeno zakonom ili pravnim poslom, ili ako učini vjerojatnim da za to postoji osobito ozbiljan razlog, pa će sud odrediti da mu pripadne stvar u cijelosti, a da on ostalim suvlasnicima isplati vrijednost njihovih dijelova u roku koji će sud odrediti prema okolnostima.

(3) Suvlasnici čiji su suvlasnički dijelovi zajedno barem devet desetina, ne moraju učiniti vjerojatnim osobito ozbiljan razlog iz stavka 1. ovoga članka.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 godina kasnije...

moji suvlasnički djelovi u nekretnini su 6/8,dok ostali suvlasnici (dva brata-daljnje srodstvo )imaju svak po 1/8,ja bi ih htjela financijski isplatiti,nikako dražba,jer je dražba ujedno i rizik da vam suvlasnici a i netko treći otme nasljedstvo,radi se o starini,urušenoj kući,u kojoj je uloženo puno novaca u sudske tužbe,parnice,eleaborate ,čiščenje same urušene kuće,veliki teret nasljedstva......da li se može uči odmah u razvrgnuče  sa pisanim ozbiljnim razlogom ?ako sud odbije da nije ozbiljan razlog ,da li se imam pravo žaliti na to?

uređeno: od Borbena7
Nepotrebno
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija