Jump to content

Podatci stranih web stranica


chinematico

Preporučene objave

Pozdrav, zanima me imaju li hrvatska policija i pravosuđe mogućnost dobivanja podataka o pristupu web stranicama (e-mail, forumi, drustvene mreze) stranih kompanija, koje su najcesce registrirane u SAD-u. Moze li hrvatska policija takve mreze/stranice nadzirati i pratiti, ili je to u praksi pitanje dobre volje vlasnika stranice, ali pravno potpuno neutemeljeno?

Na primjer, za registraciju na facebook je potrebna samo mail adresa, svatko moze svakome napraviti profil, desi se - prijetnja, lazno predstavljanje, prodaja kamena itd., kako dokazati tko uistinu stoji iza profila, ima li tvrtka Facebook registrirana u stranoj drzavi bilo kakvu obvezu dostaviti podatke RH?
Ili preko web stranice registrirane u stranoj drzavi objavis neke podatke koji su neistiniti ili jednostavno na neki drugi nacin krse zakon, moze li hrvatsko pravosuđe i policija dobiti pristup toj stranici, eventualno je maknuti, pratiti itd.?
Objaviš video na Youtubu gdje radiš nešto kod nas nelegalno, može li policija ući u trag osobi koja je to objavila i na koji način?

Ništa mi ne bi bilo sporno da se ne radi o stranim stranicama, najčešća sjedišta su im SAD, Irska, Rusija itd., jesu li oni dužni dostavljati podatke o pristupu nekoj tamo Hrvatskoj, i kako naši zakoni gledaju na to?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • Spitfire je promijenio naziv u Podatci stranih web stranica

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija