Jump to content

kako do podjele naslijedstva


dvorska luda

Preporučene objave

lijepi pozdrav,

ukratko, nakon smrti bake, unuci - brat i sestra naslijedili su  po 50% kuće uz pravo doživotnog korištenja kuće koje je stekao otac navedenih.  brat i sestra ne mogu se dogovoriti oko podjele imovine. što treba poduzeti kako bi se problem što prije rješio i kako bi svatko dobio 50% koje mu pripada.

unaprijed hvala na odgovorima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

definitivno mislim da je sud jedina opcija. više puta smo pokušali postići dogovor ali bez uspjeha. dogovorom jedino možemo pristati na  cca 30% nekretnine no to nam naravno ne odgovara jer u skorijoj budućnosti planiramo  obitelj i voljeli bi ostati u toj kući. 

koliko takvi postupci u prosjeku traju i tko treba platiti troškove obzirom da ovdje nitko ne gubi? kolike su u naknade za odvjetnike u takvim slučajevima? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Gubi, kako ne gubi, ako ne ide u izvanparničnom postupku, biti ćete upućeni u parnicu, u tužbi i tužbenom zahtijevu morate navesti koliko smatrate da Vama pripada, te da se na taj način razvrgne suvlasništvo...no druga strana taj tužbeni zahtijev ne mora priznati (priznati da Vama pripada toliko koliko Vi smatrate i koliko ste napisali), tada plaćate troškove sukladno postotku uspjeha u tom parničnom postupku.....

Odvjetnička naknada ovisi o VPS-u (vrijednosti parničnog spora) kojeg stavite, naravno, i broju pravnih radnji odvjetnika, ako se drugačije ne dogovorite...

uređeno: od Željac047
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija