Jump to content

ovrha t -com


mirjana02

Preporučene objave

molim za savjet..stiglo je od odvjetničkog društva dopis da uplatim po njihovj ponudi 4 tisuće kuna. Naime, radi se o pravomoćnom rješenju o ovrsi iz 2006 godine zbog mobitela. Iako ne radim i nemam otovrenih računa niti imovine, nisu išli svih 12 godina promjenom sredstva ovrhe....Postoji li mogućnost da se obratim sudu ili javnom bilježniku da je ova ovrha eventualno u zastari ili tražiti obustavu tako da mi se skine s FINE?

 

puno hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 3 sati , mirjana02 je napisao:

Postoji li mogućnost da se obratim sudu ili javnom bilježniku da je ova ovrha eventualno u zastari ili tražiti obustavu tako da mi se skine s FINE?

Na njihovu ponudu nemojte reagirati. Javnom bilježniku nemate zašto pisati. Možete se obratiti sudu, na način da se pozovete na zastaru tražbine, pa čekati odluku povodom svoj prijedloga.

Međutim, ako ovo od 2006. stoji zavedeno u red čekanja na Fini, tada bi uskoro po novom Zakonu o provedbi ovrhe na novčanim sredstvima, sukladno čl. 12., Fina trebala prestati postupati, ako su ispunjeni uvjeti i to: da se tražbina nije naplatila u roku od 3. godine od primitka u Finu, te da po toj osnovi nije bilo nikakvih naplata posljednjih 6. mjeseci uzastopno s računa ovršenika.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Šaljete podnesak u kojemu se pozivate na zastaru potraživanja po čl. 214. Zakona o obveznim odnosima. Obraćate se općinskom sudu. Ako je po rješenju suda poslano na Finu, tada se treba pozvati na taj poslovni broj rješenja,  ali svakako uz podnesak priložite i rješenje o ovrsi da sud ima uvid u to o čemu mu pišete u podnesku.

Mišljenja sam da Vam je bolje pričekati još koji dan, jer zakon će uskoro, a s obzirom da nemam sve podatke o ovom postupku nisam sigurna koliko ćete postići sa prigovorom zastare. Vjerujem da Vas budu uputili u parnicu da to dokažete.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Cilj zakona je da se hitno smanji broj dugotrajno blokiranih građana, sve je do sada po ovom zakonu odrađivano kao hitno...

Fina će čim zakon stupi na snagu, automatizmom "povuci" sve ovakve predmete i obavijesti o nemogućnosti provedbe dostaviti sudovima, tako da sam mišljenja da to sve skupa bude brzo i istovremeno poslano.

uređeno: od Borbena7
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija