Jump to content

Strucno osposobljavanje


OneWingedAngel

Preporučene objave

Prije 4 minuta, OneWingedAngel je napisao:

Moze li skola (razredna nastava) primiti nekoga na strucno osposobljavanje ako imaju visak radnika I smanjen broj djece?

Naravno da može. Kako sam naziv kaže, radi se o stručnom osposobljavanju za rad bez zasnivanja radnog odnosa tj. takva osoba ne dolazi na radno mjesto nekoga tko je tehnološki višak.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tajnica je citirala sljedeci tekst:

"Poslodavac je tijekom stručnog osposobljavanja u obvezi održati broj zaposlenih  utvrđen na dan podnošenja zahtjeva na temelju kojeg je odobreno stručno osposobljavanje, ali uvećan za broj osoba na stručnom osposobljavanju, što znači da broj mora biti jednak ili veći od broja zaposlenih utvrđenog na dan podnošenja zahtjeva.Poslodavac je obvezan u roku od 15 dana izvijestiti Zavod o smanjenju broja zaposlenih utvrđenog na dan podnošenja zahtjeva te sukladno zaključku, u roku od 60 dana nadoknaditi početno utvrđeni broj zaposlenih ili vratiti neiskorišteni dio isplaćenih sredstava. Ukoliko poslodavac ne izvijesti Zavod o smanjenu broja zaposlenih utvrđenog na dan podnošenja zahtjeva (što će Zavod provjeravati tromjesečno), poslodavac mora vratiti sva ukupno isplaćena sredstva po osnovi korištenja mjere stručno osposobljavanje uvećana za zakonsku zateznu kamatu (uključujući doprinose za obvezna osiguranja i iznos novčane pomoći osobi koji isplaćuje Zavod)." 

I na temelju toga rekla da ne mogu primiti nikoga na strucno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mišljenja sam, da ovo što je tajnica citirala se odnosi na poslodavce koji obavljaju gospodarsku djelatnost. Naime, navedena ograničenja broja polaznika ne odnose se na obvezne stažiste u zdravstvu, socijalnoj skrbi i obrazovanju, uz napomenu da u sektoru obrazovanja i socijalne skrbi nije dozvoljeno primanje više od jednog polaznika stručnog osposobljavanja na osposobljavanje na poslovima jednog radnog mjesta. U protivnom, teško da bi bilo škola koje bi mogle primiti osobu na stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa, a sve s obzirom da većina škola ima svake godine tehnološke viškove radnika zbog smanjenog broja djece.

Evo jedan koristan link

http://mjere.hr/strucno-osposobljavanje-rad-bez-zasnivanja-radnog-odnosa/

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija