Jump to content
axelon

Porez na nekretnine ovrha

Preporučene objave

Pozdrav imam problem sa poreznom tj imao sam porez na promet nekretninama i porez na kupnju nekretnine koji su preko fine naplaćeni ovrhom, ali sad dolazi opomena nakon 3god da još neki dio duga postoji i da ce biti pokrenuta nova ovrha. U poreznoj ispostavi ne znaju točno na što se dug odnosi već samo da postoji?

Moram li opet plaćati taj navodni dug prije nove ovrhe i što učiniti?

Zahvaljujem

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Porezna uprava i pise samo dug na promet nekretninama, u ispostavi isto ne znaju tocno na sto se odnosi dug vec da je tu i da se mora platiti

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Ako su Vam ovi ovršni postupci bili na naplati preko Fine, tada možete usporediti prisilno ustezanje Fine u odnosu na porezne obaveze i specifikacije dugovanja koje ste dobili za te porezne obaveze. Stanje bi trebalo biti takvo da je taj dug u cijelosti naplaćen. 

Za ovo novo potraživanje, oni moraju znati na što se odnosi, jer bez tih podataka ne mogu pokrenuti novu ovrhu. Jedino možete odgovoriti na taj dopis da tražite specifikaciju dugovanja (koji iznos i od kada dugujete) kada su se po prethodnim ovrhama već namirili, odnosno da imate pravo znati od kuda osnova za ponovnom prijetnjom sa ovrhom.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Zahvaljujem na odgovoru kazu u poreznoj da vjerovatno nije poslan ukupan dug na naplatu fini jer je bila ulozena zalba i onda se cekalo da rjesenje postane pravomocno i tu vjerovatno ostao dug. Uglavnom trebat ce se potrazit odvjetnik za porezno pravo

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
Prije 7 minuta, axelon je napisao:

kazu u poreznoj da vjerovatno nije poslan ukupan dug na naplatu fini jer je bila ulozena zalba 

To vjerujem, da nije poslan ukupan dug, jer Fina postupa po rješenju o ovrsi, i tako sve dok ga ne izvrši u cijelosti ili dok joj se ovrhovoditelj ne javi da je dug podmiren. 

Prije 7 minuta, axelon je napisao:

cekalo da rjesenje postane pravomocno i tu vjerovatno ostao dug. Uglavnom trebat ce se potrazit odvjetnik za porezno pravo

Provjerite što je od cjelokupnog duga naplaćeno preko Fine, a što je povodom žalbe tada bilo izuzeto od prisilne naplate. Zatim, provjerite da li je možda taj preostali dug, kojega sada potražuju u zastari i ako nije, onda Vam je najbolje platiti ili dogovoriti način plaćanja, a sve da Vam ne nastaju dodatni ovršni troškovi.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×