Jump to content

Kada i što očekivati?


Sve-N

Preporučene objave

Osuđen sam jednom na 10 mjeseci zatvora, uvjetno 4 godine.Unutar roka kušnje za drugo djelo, isti čl. sam osuđen 9 mjeseci. Sud me osuđuje ovaj puta na rad za društveno dobro, međutim, drž. odvjetnica se buni i prepravlja se odluka suda: 6 mjeseci zatvora. I tu je stalo.

Da li sam dobio popust, da li je to za drugo djelo samo, i ako je, što je sa prvim? odluka suda mi je došla prije 2 mjeseca. kada mogu očekivati zatvor i na koji način? da li dolaze po mene, ili... naime, prodao sam stan gdje mi je došla zadnja sudska odluka već davno, obavijestio sam sud o promjeni adrese, no i dalje sve na staru adresu stiže.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Krajnji rok do kada je moguće opozvati uvjetnu osudu je do dvije godine od isteka roka provjeravanja. Iako, osobno smatram da do toga neće doći, jer da je DO-a to htjela, već bi svakako inicirala taj postupak plus što je inzistirala na bezuvjetnoj kazni zatvora u ovom novom postupku, pa se očito time zadovoljila u kontekstu vašeg kažnjavanja.

Dokle nešto ne stigne po pitanju izdržavanja kazne zatvora po ovoj novoj presudi, slobodan ste čovjek, samo vodite računa da redovito zaprimate poštu ili imate nekoga da vam javi da vas je poštar tražio radi osobne dostave, da si ne zakomplicirate život sa nekakvim tjeralicama i spektakularnim uhićenjem.

Pravilo je da se kazne zatvora do 6 mjeseci izdržavaju u kaznionici najbližoj vašem mjestu prebivališta, s time da prvih mjesec dana provodite na Dijagnostici u Zagrebu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija