Jump to content

Državni službenici - godišnji odmor i neplaćeni dopust


hetta

Preporučene objave

Na moj upit niti državni institucije ne žele dati odgovor (ili ga ne znaju), pa eto, ajde da probam tu: ne dozvoljavaju nam prije nego se donese plan GO-a (a ove godine recimo je bio tek u lipnju) koristiti GO iz te godine. Pa ispada da to nije GO za 2018.g. nego GO za razdoblje od godine dana. Uglavnom, ako ja želim u veljači koristiti GO za tu godinu (recimo da to bude 2019.te za 2019) - ne dozvoljavaju mi. Mislim, kakve su to nebuloze? Isto tako, razmjerni dio godišnjeg sjećam se da mi nisu dali koristiti dok ne steknem uvjet od 6 mjeseci za cijeli GO. Da li su u oba slučaja u pravu ili?

P.S. Državni službenik sam, da ne bude zabune.

P.S.2. Razmišljam da odem van na mjesec-dva, probati naći posao. Mogu li na račun toga očekivati da će mi dati neplaćeni dopust? Ustvari, nije da mogu napisati u zahtjevu to kao razlog ionako, ali ne mogu navesti studij ili ne znam što, kad sam pravi razlog upravo napisala. Želim da me posao čeka, ako ne uspijem ostati vani. Neki savjet?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 1 sat, hetta je napisao:
... ne dozvoljavaju nam prije nego se donese plan GO-a (a ove godine recimo je bio tek u lipnju) koristiti GO iz te godine...

Trebao bi ti dozvoliti.

 

prije 1 sat, hetta je napisao:
Isto tako, razmjerni dio godišnjeg sjećam se da mi nisu dali koristiti dok ne steknem uvjet od 6 mjeseci za cijeli GO.

Ako je prvo zaposlenje ili je bio prekid u zaposlenju duži od 8 dana, u pravu su, treba proći 6 mjeseci.

 

prije 1 sat, hetta je napisao:
Razmišljam da odem van na mjesec-dva, probati naći posao. Mogu li na račun toga očekivati da će mi dati neplaćeni dopust? Ustvari, nije da mogu napisati u zahtjevu to kao razlog ionako, ali ne mogu navesti studij ili ne znam što, kad sam pravi razlog upravo napisala. Želim da me posao čeka, ako ne uspijem ostati vani. Neki savjet?

Ovo ćeš bolje ti znati u okviru sustava u kojem radiš. Npr., u policiji ne daju neplaćeni dopust, bez obzira na (opravdane) razloge, tako oda zapravo nije bitno što navedeš...

 

Jesi li član kojeg sindikata?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija