Jump to content

Prevara - uzimanje novca za nepostojeće zdravstvene probleme


esselte2209

Preporučene objave

Pozdrav svima,

Molim pomoć vezano za sljedeću situaciju. Sve je počelo sa pričom o jako teškom imovinskom stanju određene osobe i djeteta. Poslan je novac putem pošte u drugu državu kako bi se omogućilo liječenje, potvrde imam kod sebe. Na prijevaru sam oštećen za veći iznos (novac je slan u nekoliko navrata), jer se ispostavilo da novac nije bio namijenjen za liječenje djeteta, koje uopće nije ležalo u privatnoj bolnici i nikada nije bilo primljeno niti na ikakav pregled ili kontrolu. Pošto je sve započeto kao donacija - kod prva dva slanja novca, nakon nekog vremena, osoba koja je primila novac je dala svoju riječ da će novac vratiti, da im treba samo dok ne riješe financije. Na osnovu toga, poslao sam još novca. Iznos je poveći, preko 60.000kn sveukupno. Imam dokaze kroz poruke koje su išle, jer bilo je i dosta telefonskih razgovora. Da li mogu pokrenuti tužbu protiv te osobe? Milsim da nikada neću vidjeti taj novac jer već mjesec dana nikako da se riješi financijska situacija kod njih.

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

OK. Da me krivo ne shvatite, ne pitam vas to radi znatiželje, već radi toga jer da ste kojim slučajem u bliskom srodstvu, ovlašteni tužitelj za kazneni progon ne bi bio DORH, već biste to bili vi, i manje-više bi se mogli plakati obzirom na međunarodni element.

Moja sugestija je da podnesete kaznenu prijavu nadležnom Općinskom DORH-u u kojoj ćete sve lijepo opisati i predočiti prijepis svih poruka koje imate u svom posjedu, a koje se odnose na vašu komunikaciju s tom osobom. DORH i policija će napraviti ono što mogu, ali kako je ovdje u igri i međunarodni element (počinitelji su izvan RH), morat će se pribjeći institutu međunarodne pravne pomoći, gdje će se od kolega u R. Srbiji zatražiti provjera vaših navoda glede počinitelja, pa kad to stigne natrag, može se ići dalje. To je nažalost procedura koja će potrajati, pa vodite računa o tome.

Mogu vam dodatno sugerirati da im prije svega pošaljete dopis (može i mailom) u kojem ih obavještavate kako im dajete finalan rok od 8/15 dana da vam vrate novac ili ćete podnijeti kaznenu prijavu protiv njih, kako u RH, tako i u R Srbiji (ovo drugo nećete, ali slobodno napišete psihologije radi). Moguće vam to vrati novac, ako ne, onda svakako idite s kaznenom prijavom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija