Jump to content

Javni red i mir


Bager543

Preporučene objave

Postovani dobio sam poziv na sud.Razlog poziva narusavanje rm po cl.13 naime tereti me se sto sam uhvacen kako verbalno a zatim fizicki napadam svoju curu to jest 3 puta ju lupam otvorenim dlanom po prsima.cura je napuhala 1 promil a ja 1.5 te sam zadrzan u policiji 12 sati.uz to pise da mi se predlaze kazna od 1300 kn ako se nevaram.pitanje je kolika zapravo moze bit kazna za to?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sutkinja/sudac zapravo može kako hoće.

Ali opet, bez veze se brineš. Policija nije predložila zatvor i sutkinja/sudac će naći kompromis između predložene novčane kazne i tvoje obrane. S obzirom da je spis gotov kada je pravomoćan, odredit će neku novčanu kaznu koja će zadovoljiti policiju i koju ćeš ti moći platiti, tako da svi budu zadovoljni (ogroman broj slučajeva završi upravo tako - policija je zadovoljna osuđujućom presudom, a okrivljenik kaznom, jer zna da je kriv i da je mogao proći i puno gore). Kakva god da bude, 300 kn ti se odbija jer si bio na triježnjenju, a po ovom, i žrtva ima doprinos događaju, tako da ne bi smjelo biti problema.

Naravno, baš ti možeš biti prvi kome će sutkinja/sudac iz nekog razloga odrediti bezuvjetni zatvor za ovakav prekršaj pod ovim okolnostima, ali i tada ćeš imati pravo žalbe, pa će Visoki prekršajni sud tu presudu uskladiti sa sudskom praksom (novčana kazna ili uvjetni zatvor).

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Samo ovo oko žalbe policije. Ja ne znam kakosto je drugdje, ali na temelju što sam ja promatrao slučajeve određene PU, žale se jako rijetko, i to u pravilu za recidviste za koje su predložili zatvor, a presuđeno im je novčano..Iz razgovora sa policajcima, također mi je rečeno da za takve prekršaje ih u pravilu "nije briga", osim ako se po nečemu ističu. I u optužnom prijedlogu, policija u pravilu predlaže maksimalnu kaznu (kad predlažu novčanu za jrm), kod vas je zatvor praktički moguć samo u teoriji, a kaznit će te sene najvjerojatnije sa 750kn cca umanjeno za trježnjenje i jednu trećinu ako platite u roku. Savjetujem priznanje i da ne predlažete svjedoke. Kajanje također i objasniti kako je bilo. Odazvati se odmah, kako bi utjecali na smanjenje sudskih troškova. Ako ste nezaposleni, imate mala primanja ili težu fin situaciju, navedite i potkrijepite.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

Pozdravevo da javim da sam bio na sudu rekao sam sve kako je bilo,zapisnicarka je to sve apisala da se kajem nisam kaznjavan i ostalo.Nakon toga sudkinja je rekla da bi trebala saslusat svjedoka.Ja sam nakon toga reko da ja nebjezim od toga te mi je onda rekla da ce mi kazna doc na adresu i da ce bit puno manja od predlozene.E sad vise neznam ni ja sta ce bit od svega toga??Hoce li se cura saslusat ili je to gotovo??

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija