Jump to content
anda717

Zatvaranje terase - postupak i savjeti

Preporučene objave

Pozdrav svima.

Prije nekoliko mjeseci kupio sam stan koji ima terasu veličine 8 m2. Uskoro ću dobiti dijete pa bih želio zatvoriti tu terasu kako bi dobio dodatni prostor za korištenje/skladištenje ili zimski vrt. Naime, stan je u stambenoj zgradi koja je veličine 200 m2 i stan se nalazi na prvom katu iako je u papirima deklariran kao stan u prizemlju. Ne zelim ulaziti u zamisao izvođača radova i projektanta tako da idem dalje :D

Na terasi se nalazi metalna ograda (znači da je tehnički to balkon - osim u papirima). Susjed je svoj balkon, potpuno jednak mom, zatvorio s drvenom nadstrešnicom koja totalno kvari izgled zgrade... pokušavam izbjeći učiniti isto.

 

Zanimaju me dvije stvari:

     1. Ukoliko bih zatvorio taj prostor s PVC ili alu konstrukcijom (klizne stijenke), kako bih dobio zimski vrt te tako ne bi mijenjao funkciju terase/balkona, bi li trebao tražiti dozvolu i to legalizirati te koji je postupak?

     2. vrijedi sve kao i za pitanje broj 1 osim što bi se mijenjala funkcija terase/balkona, npr. prenamjena u dnevni boravak ili dodatnu spavaću sobu. Znam da je tada potrebna cijela dokumentacija (građevinska, dozvola grada, projekt...). Koji je točni postupak prikupljanja tih dokumenata?

 

- Suglasnost svih sustanara mogu dobiti, samo me zanima postoji li neki predložak/spranca kako to treba izgledati na papiru?

- Posjetio sam također i Ured  za urbanizam u svom gradu koji je nadležan za ovakva pitanja i nisam se baš usrećio s njihovom suradnjom. Prebacili su sve na projektanta da s njim to rješavam dalje, bez ikakvih daljnjih uputa....

- Osim gore navedenih pitanja, imate li kakav savjet vezan za konstrukciju (materijal, tvrtka, preporuke...)?

Hvala vam najljepša :)

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×