Jump to content
anda717

Zatvaranje terase - postupak i savjeti

Preporučene objave

Pozdrav svima.

Prije nekoliko mjeseci kupio sam stan koji ima terasu veličine 8 m2. Uskoro ću dobiti dijete pa bih želio zatvoriti tu terasu kako bi dobio dodatni prostor za korištenje/skladištenje ili zimski vrt. Naime, stan je u stambenoj zgradi koja je veličine 200 m2 i stan se nalazi na prvom katu iako je u papirima deklariran kao stan u prizemlju. Ne zelim ulaziti u zamisao izvođača radova i projektanta tako da idem dalje :D

Na terasi se nalazi metalna ograda (znači da je tehnički to balkon - osim u papirima). Susjed je svoj balkon, potpuno jednak mom, zatvorio s drvenom nadstrešnicom koja totalno kvari izgled zgrade... pokušavam izbjeći učiniti isto.

 

Zanimaju me dvije stvari:

     1. Ukoliko bih zatvorio taj prostor s PVC ili alu konstrukcijom (klizne stijenke), kako bih dobio zimski vrt te tako ne bi mijenjao funkciju terase/balkona, bi li trebao tražiti dozvolu i to legalizirati te koji je postupak?

     2. vrijedi sve kao i za pitanje broj 1 osim što bi se mijenjala funkcija terase/balkona, npr. prenamjena u dnevni boravak ili dodatnu spavaću sobu. Znam da je tada potrebna cijela dokumentacija (građevinska, dozvola grada, projekt...). Koji je točni postupak prikupljanja tih dokumenata?

 

- Suglasnost svih sustanara mogu dobiti, samo me zanima postoji li neki predložak/spranca kako to treba izgledati na papiru?

- Posjetio sam također i Ured  za urbanizam u svom gradu koji je nadležan za ovakva pitanja i nisam se baš usrećio s njihovom suradnjom. Prebacili su sve na projektanta da s njim to rješavam dalje, bez ikakvih daljnjih uputa....

- Osim gore navedenih pitanja, imate li kakav savjet vezan za konstrukciju (materijal, tvrtka, preporuke...)?

Hvala vam najljepša :)

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×