Jump to content

Plaćanje odvoženja komunalnog otpada


kbszeljko

Preporučene objave

Poštovani admine -molba da me prebacite u dio foruma gdje pripadam---ja neznam , valjda zbog godina to napraviti .

Stanujem sam  u kući u dobrom voljom 1/2 vlasništva sina koji živi i radi vani a i druge polovina  vlasništva bivše supruge koja je to vlasništvo dobila podjelom braćne tečevine i tu je isto prijavljena , ali tu ne živi . Kuća se nalazi u brdu , 500 m od glavne ceste uza samu šumu di je i bog rekao laku noć ,i svake godine dobivam tužbu od komunalnog poduzeća za plaćanje odvoza smeća sa tog kućnoga broja . Zadnjih tri , četiri godine , kamion za odvoz smeća uopće ne dolazi ponedjeljkom kako mu je obaveza prema rasporedu odvoza smeća  , a ni neki drugi dan u tjednu da bi smeće odvezao , a ja da budem iskren ni nemam što dati da mi odveze .

Od smeća što se da zapaliti , ja zapalim , što je organski otpad , stavljam u komposter i koristim za vrt , od metalog otpada sve odvezem u otkup takvog otpada , a drugoga smeća nemam , tako da stvarno i nemaju pošto dolaziti k meni da bi ga odvezli, pa ni kante nemam. Zimi , kada padne snijeg po mjesec dana nitko ne može doći do mene , pa ni ralica koja se jako teško probije , ali osposobi put toliko da ja mogu sići pješice do asvalta , ali vozilo za otpad ni neko drugo , pa ni poštar ni u ludilu , jer se nema di okrenuti ni po lijepom vremenu a kamo li po snijegu

Sada sam dobio presudu općinskoga suda u kojoj piše da komunalni otpad iznosi 62.06 kn , od čega je osnovni dio 36.96 , a sve ostalo je naplaćivanje različite vrste otpada po različitim cijenama i po kolićini. 

Napisao sam žalbu u kojoj sam naveo sve ovo što sam i Vama do sada napisao i da bi s i složio plaćati osnovni dio od 36.96 kn , ali za odvoz smeća nikome slučaju budući smeća nema pa u nadi povoljnijeg rješenja odgovora na žalbu čekam .

Problem je nastao što je komunalno poduzeće poslalo iste uplatnice i vlasnicima , odnosno mojoj bivšoj supruzi i sinu uplatnice za plaćanje te komunalne naknade i to preko mog imena i prezimena i moje adrese i sa mojim imenom naznačenim na uplatnicama , ali u obavijesti da je to za njih dvoje , što bi kao trebalo značiti da im ja dam te uplatnice da oni plaćaju za nešto što uopće ne koriste , nego su samo suvlasnici , a ja jedini korisnik . 

Sada me zanima ako mi itko od Vas može pomoći sa savjetom što da ja napravim sa tim uplatnicama i mogu li oni prisiliti njih dvoje da plaćaju nešto za objekt gdje su oni samo suvlasnici i ništa drugo, a ja sam jedini korisnik nekretnine koji tu živimi proizvodim smeće koje oni ne dolaze preuzeti , budući nemaju što preuzeti . Da budem iskren ni kantu nisam nikada kupio , budući mi je to kao umirovljeniku za moju malu i blokiranu mirovine ne pune nego jako puno previše .

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija