Jump to content

Oduzimanje dana od godisnjeg


mxd

Preporučene objave

Zanima me moze li poslodavac smanjiti broj dana godisnjeg odmora s npr 25 na 20? Neki dan su u privatnoj firmi zaposlenici dobili odluku poslodavca gdje im se broj dana predvidenih za godisnji smanjio za 2, a nekima za 4,5 dana (na onaj minimalan broj u zakonu o radu) mada su svi zaposleni za stalno i imaju preko 10 i vise godina iskustva. I kos se pozivaju na clanak 64 zakona o radu koji se odnosi na skraceno radnje vrijeme, a rade svaki dan sat pekovremeno (inace imaaju 8satno radno vrijeme). 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da ja vama budem iskrena meni to nema nikakvog smisla buduci da se nebi smjelo mijenjat nesto na stetu radnika (kolko sam procitala u zakonu o radu) . A kaj je s onim da se nakon 5 ili 10 godina jos dodaju 2 dana na minimalni broj? To vise ne vrijedi ili se odnosi na drzavne firme i slicno? Ja sam uvijek mislila da je poslodavac duzan povecati broj godisnjih dana naakon odredenij godina provedenih u firmi. 

A kaj se tice tog clanka 64, poslodavac se na njega poziva kao na zakonsku osnovu na temelju koje one njima oduzima te dane, a ne znam zasto jer nitko od njih ne radi skraceno. To me zbunilo jer mi nije jasno kak se pozbias na neku odredbu koja nema veze s tim ljudima i njihovim radnim vremenom. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija