Jump to content

Obezbjeđenje pristupnog puta postoječoj građevini


paskual

Preporučene objave

Molim savjet, dakle susjed je nedavnim akcijama preko katastra i sudu uknjižio se na parcelu koja u naravi predstavlja 70% javne površine u naravi asvaltirane ceste a ostatak na neleaglno sazidanu garažu i okučnicu garaže (sada legaliziranu). Susjed se na temelju te legalizacije uz pomoč veza uspio uknjižiz na cijelu parcelu. Što se toga tiče podnio sam kaznenu prijavu. ALi upitom na opčini s obzirom da je tom uknjižbog postao vlasnik ceste kojja je jedini prilaz za 6 kuča mi smo defakto ostali bez legalnog prilaza. Doduše on nama ne prijeći prilaz osim jednog usmenog okršaja kad je vikao da je sve to njegove i da idemo po njegovim. Upit na općini da mi se obezbjedi legalni put kuči rekli su da mi nitko ne može prijećit prolaz jer da je to cesta, a  ako da da zovem policiju(čuli smo što se jučer desilo u Rijeci), na moj upit da se oni moraju na to knjižit po zakonu o cetsama rekli su da im elaborat dođe pre skup te ako sam ja voljan platit da če to napravit.

Samo da razjasnim prije uknjižbe u vlasničkom listu i u katastru čestica je imaja jedan broj a pretraživanjem je navodilo da čestica ne postoji nakon nekog vremena tokom legalizacije tog nelegalnog objekta prvo je u katastru dobila drugi broj a potom su se sa tim brojem i uknjižili u vlasnički list.

PItanje osim podnošenja kaznene prijave za koju znam da je uknjižba bila potaknuta vezama i imam dokaze, koja su moja prava prvo prema susjedu nadalje prema općini i ostalim akterima, jer smatram da je moja kuća samim gubitkom legalnog prilaza izgubila na vrijednosti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...
  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija