Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

bobypujsco

troškovi revizije odvjetniku

Preporučene objave

Molim pomoć jer mi nisu jasne odvjetničke tarife i plaćanje sudske pristojbe na istovremenu reviziju protiv presude i rješenja za VPS=115.000, 00 kn.  

Drugostupanjskom presudom istog suda odbijena je žalba na presudu i rješenje i potvrđena je presuda i rješenje prvostupanjskog suda (pravomoćno), čekam dostavu.

U slučaju rješenja odbijen je zahtjev za dopunsku presudu za utvrđenje (deklaratorni) koji je postavljen još prije pripremnog ročišta, a predstavlja prejudicijelno pitanje za odlučivanje o dva tužbena zahtjeva u tužbi (kondemnatorni, deklaratorni).

Da li je točno da prema zakonu o sudskim pristojbama za VPS od 115.000, 00 kn sudska pristojba na reviziju na presudu je 3.000,00 kn, a na rješenje je 1500,00 kn.

Ako izostavim iz revizije presudu ili rješenje gubim pravo na ustavnu tužbu za izostavljeno, a važno je oboje.

Koliko me košta odvjetnik za izv. reviziju (čl. 382. st. 2. ZPP-a) istovremeno protiv presude i rješenja?

Reviziju sam napisao i uvjeren sam dobro, ali nisam ovlašten za podnošenje, a ustavnu tužbu također moram podnijeti jer je izv revizija nemoguća misija i još proučavam kako se pravilno piše da ju sam napišem i imam dobre razloge. Kako da smanjim troškove bar za odvjetnika.  Znam za rok od 30 dana od dostave odluka za reviziju.

Napomena: za nepovjerovati je da možeš izgubiti tužbu, koja se po pravu ne može izgubiti, na takav ignorantski i bezobrazan način sudova da te jednostavno otkantaju

očito pogodujući protustranci , a ti još moraš platiti troškove parničnog postupka sa kamatom. Ako se uvede revizija po dopuštenju legalizirat će se nepošteno suđenje jer sudovi neće morati više paziti da li mogu kemijati zbog redovne revizije.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Koliko ja gledam, 1875,00 kn je pristojba na reviziju protiv presude. LINK

Trošak sastava izvanredne revizije po Odvjetničkoj tarifi je 3.750,00 kn + PDV, ako dobro računam (2.500,00 kn + 50% povećanja za izvanredne pravne lijekove)

Ne mora biti odvjetnik, može biti osoba koja Vas može zastupati i ima položen pravosudni ispit, uz uvjerenje o položenom pravosudnom ispitu, po čl. 91.a ZPP-a.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×