Jump to content

Uvid u osnove odluke prepisa vlasništva?


daniel@curovic.com

Preporučene objave

Obratite se zemljišnom sudu tamo gdje se nekretnine nalaze sa brojem katastarske čestice i moraju vam dati na uvid sve podatke iz zemljišne knjige i zbirke isprava za navedenu nekretninu, a možete i tražiti kopije navedenih dokumenata, naravno plaćanjem 20 - 40 kn po dokumentu. Zemljišna knjiga je javna i imate pravo na uvid bez ikakvih ograničenja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kada imate broj čestice  ,tada idete u gruntovnicu i zatražite uvid u zbirku isprava .U toj zbirci  možete naći kupoprodajni ugovor ako postoji ,  rješenje o naslijeđivanju , sudska odluka ako je bilo parnice , te ugovor o dosmrtnom uzdržavanju  ili doživotnom uzdržavanju !

Jednostavno zatražite dokumenat na temelju kojeg je došlo do prijenosa prava vlasništva i  u kojim udjelima  i sa kojeg vlasnika na kojeg ., kojeg datuma .Ima gruntovnica sa bezbroj krivotvorina . Ljudima su otimana zemljišta ,kuće , stanovi  itd . Poznat mi je slučaj kada je osoba rođena 1947. dklopila ugovor o dosmrtnom uzdržavanju  sa osobom koja je umrla 1947.i prepisala  dio k.č. na sebe . Dakle tako daleko se ide . Putem tražilice pokušajte naći članak pod nazivom “ Afera gruntovnica "

Pozdrav !

uređeno: od ude
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija