Jump to content

Isplata plaće na zaštićeni racun


Dolutama

Preporučene objave

Molim Vas pomagajte!!!! 

Suprug radi za placu od 3100 kn. Ima zasticeni racun na koji mu je do proslog mj., poslodavac isplaćivao 2461 kn, a 700 kn na osnovni racun za podmirivanje ovrha na Fini. Prije dva tjedna isti taj poslodavac dobio je preporučenu posiljku od strane škz u likvidaciji u kojoj zahtijevaju da im poslodavac mjesecno uplaćuje na njihov račun iznos od 1900 kn i pozivaju se na sudsku odluku u kojoj stoji da je moj suprug dao suglasnost da ukoliko se zaposli, da Ce podmirivati ratu kredita. Ista ta škz 2016. god. stavlja pravomoćnu odluku o ovrsi na Finu i ceka svoj red naplate (sto je i vidljivo u ispisu ocevidnika Fine). Tri dana sam proučavala ovrsni zakon, citala na forumima i jedini zakljucak koji sam iscitala jest da POSLODAVAC MOZE SKIDATI SA PLACE (govorim o konkretnom iznosu place 3161 kn) jedino i samo 1/4, a ostalo uplaćivati na zasticeni racun. Danas je suprug dobio na zasticeni racun 1200 kn sto znaci da je poslodavac postupio po zahtjevu škz, zanemario zakon i zakinuo Nasu obitelj za ni manje ni vise nego 1200 kn. 

Ljuta sam jako jer na Fini stoji dug,  kta na glavnicu naplaćuju se na dnevnoj bazi ( i to je u redu jer je to kazna za neispunjenje nasih obaveza), ali ako zakon postoji, donesen je od strane ministarstva i usvojen pa onda TAJ ZAKON MORAMO POSTOVATI SVI!!!!!

U ovom konkretnom slučaju poslodavac nije ispostovao zakon i zanima me mogu li ista poduzeti po tom pitanju.

Hvala svima koji su odvojili svoje vrijeme citajuci ovo i ako mi netko može pomoci molim da mi se javi.

LP i ugodan dan

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Jedino je suprugu rekao kad su se culi telefonom da je dobio od škz zahtjev da im uplaćuje 1900 kn/mj. na njihov račun i to 40i nesto rata. Luda sam jer ne mogu doci do konkretnih informacija, ali ako ovrha za isti dug stoji na Fini od 2016 i ceka red naplate kako se onda moze  pojaviti zaplijena duga od neke druge strane?????

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Jasno mi je da škz pokušava na raznorazne načine doci do uplata za dugovanje, ali ako poslodavac imalo poznaje zakon, a uostalom i knjigovodja i racunovodstvo bi to trebali znati da se ne moze, ili moze???, preskočiti Fina i uplaćivati na racun ovrhovoditelja unatoč tome sto je isti svojom ovrhom blokirao suprugov racun 2016????? I KAKO, PO KOJEM TO CLANKU OVRSNOG ZAKONA mogu uzeti vise od pola place kad je za osnovne životne potrebe propisano 3/4 place, ako je ona ispod 5tisuca i nesto kn???? Jaaaaaooooo!!!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 3 sati , Dolutama je napisao:

a 700 kn na osnovni racun za podmirivanje ovrha na Fini.

Koji dug se na Fini podmirivao po ovim uplatama tj. je li ovo bilo uplaćeno za tu spornu ovrhu koja je došla na red naplate ili imate više ovrha i ova sporna još nije došla na red naplate?

prije 3 sati , Dolutama je napisao:

sudsku odluku u kojoj stoji da je moj suprug dao suglasnost da ukoliko se zaposli, da Ce podmirivati ratu kredita.

O kakvoj sudskoj odluci i suglasnosti je riječ?

prije 3 sati , Dolutama je napisao:

sta ta škz 2016. god. stavlja pravomoćnu odluku o ovrsi na Finu i ceka svoj red naplate (sto je i vidljivo u ispisu ocevidnika Fine).

Iz očevidnika po poslovnom broju može se provjeriti, je li sudska odluka ili javnobilježnička odluka koja je dostavljena na izravnu naplatu.

prije 3 sati , Dolutama je napisao:

Danas je suprug dobio na zasticeni racun 1200 kn sto znaci da je poslodavac postupio po zahtjevu škz, zanemario zakon i zakinuo Nasu obitelj za ni manje ni vise nego 1200 kn. 

Mislite da je izravno uplatio na račun ovrhovoditelja ili je dio išao preko Fine?

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

A u ocevidniku pod broj osnove Pise : OVR-2926/16 i ne znam na koji bih nacin to mogla provjeriti.

A vezano za ovih 1200 kn koje je uplatio sigurna sam da je uplatio na racun ovrhovoditelja jer sam isla provjeriti danas u finu i zadnja uplata na finu je bila 16.07. u iznosu od 700 kn.

 I to je ono sto me zapravo muci jer je ocito da je covjek sam odlucio, a na temelju čega, koje zakonske odredbe, preskočiti uplatu 1/4 u Finu i dao prednost zahtjevu škz????

Po toj logici ista ta škz je mogla poslati dopis da im uplati i 3000 kn i sto???? Uplatio bi sve???

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nazalost zaista je moguće, ali protuzakonito, protuustavno i krajnje ponizavajuce!!!!! 

Znam da su novci baceni u vjetar jer Ce ocito pokriti mali dio troskova i kta, ali ono sto mene najvise sada muci i spremna sam izaci i u medije i Ici toliko daleko da cu poslati i inspekcije i okrenuti svijet da istjeran pravdu. Kao i većina ljudi, koji su u slicnoj, istoj ili i goroj situaciji od nas, snosimo posljedice i otplacujemo dugove koji su narasli u nebo zahvaljujući lihvarenju, i onda se pojavi poslodavac koji od straha za svoju guzicu ne postuje radnika, njegova prava, jesi zakon i on ne snosi nikakve posljedice.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovdje kod Vas ima više kršenja zakona. Poslodavac je jednostavno, preuzeo ovlasti suda.

Najbolje Vam je da napravite tri podneska i preporučeno sa povratnicom da ih  šaljete – Vip-u, sudu i poslodavcu.

Prvi podnesak šaljite Vip-u i navedite da niste krivi, jer je izostala naplata po zadnjoj plaći, a sve radi samovolje poslodavca. Pa da ih molite, da i oni pozovu poslodavca da se hitno očituje i da hitno postupi po Ovršnom zakonu, a sve pod prijetnjom čl. 201. Ovršnog zakona (kao prilog im dostavite podnesak koji šaljete poslodavcu i obračun plaće).

Zatim drugi podnesak šaljite sudu, u njemu navedite poslovni broj iz Očevidnika, a s njim tražite da se postupak škz hitno obustavi sukladno čl. 72. st. 2. Ovršnog zakona, jer se po istoj ovršnoj ispravi naplaćuje kod poslodavca i to na način da se krši čl. 173. Ovršnog zakona, odnosno da poslodavac ne poštuje zakonski propisana ograničenja ovrhe tj. da u dogovoru sa ovrhovoditeljem usteže dogovorene iznose po osnovi plaće (kao prilog dostavite kopiju Očevidnika, kopiju obračuna plaće, dopis koji ste poslali Vip-u i dopis koji ste poslali poslodavcu). Također, navedite da tražite obustavu, jer Fina nema evidenciju da se po ovoj ovršnoj ispravi postupa od strane poslodavca, obzirom da je isti sva sredstva uplatio izravno na račun ovrhovoditelja. Te da će sve ovo ukoliko hitno ne dođe do obustave postupka, dovesti do dvostruke naplate po istoj tražbini i da ćete u tom slučaju svoja prava morati potraživati protuovrhom, a što za Vas predstavlja dodatni i teško ostvarivi trošak.

I treći dopis šaljite poslodavcu, kao prilog mu dostavite oba dopisa koja šaljete Vip-u i sudu, neka vidi da radi njegovog nezakonitog postupanja slijede posljedice od Vip-a i suda. U ovom podnesku ga tražite da hitno počne postupati po odredbama Ovršnog zakona i Zakona o provedbi ovrhe na novčani sredstvima tj. da je dužan poštivati red naplate po Očevidniku Fine, da je dužan poštivati čl. 173. po zadnjim izmjenama i dopunama Ovršnog zakona (NN 173/17) obzirom da se radi o izmjenama koje se primjenjuju na sve postupke koji su u tijeku, pa tako i na njega. I da, slobodno mu najavite da ćete obavijestiti medije i zatražiti inspekcijski nadzor radi sustavnog kršenja zakona, a na štetu Vas kao ovršenika.

uređeno: od Borbena7
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija