Jump to content

Ovrha nad jedinom nekretninom


Mama 1981

Preporučene objave

Postovani!

Imam pitanje vezano za drazbu jedine nekretnine stecene u braku. Suprug iz prvog braka ima sina koji je trazio sudskim putem prodaju stana zbog neisplacene alimentacije od pocetka 1996 godine do danas. Sud nas je uputio u proces i dokazano je da taj iznos koji trazi nije vjerodostojan i umanjen za odredjen iznos. Medjutim trazila sam od suda da mi se prizna bracna stecevina sto je sud i potvrdio. Nakon pravomocne odluke suda za bracu stecevinu stan je prodan na drazbi i kako sada stvari stoje biti cu zajedno sa troje malodobne djece izbacena na ulicu. Ne ulazim u proces koji suprug ima koji je opsiran i kompliciran nego me zanima da li su prekrsena moja prava odnosno prava djece i kako drzava reagira u ovakvim situacijama? Ponavljam stan je bracna stecevina i kupljen putem kredita,imam presudu da je pola nekretnine moje ali se nisam uknjizila vec je stavljena zabiljezba da bi nakon svega toga prodat za 2/3 vrijednosti. Molim vas za savjet jer ocito i odvjetnici nisu napravili sve sto je trebalo. Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Što je točno prodano, cijeli stan ili suprugova polovica stana? U ovom času je kasno za bilo kakve radnje, trebali ste uknjižiti svoje pravo vlasništva ranije.

Sada jedino što možete je tražiti od države naknadu za stambeno zbrinjavanje ovršenika temeljem čl. 131. a Ovršnog zakona putem centra za socijalnu skrb, za razdoblje od 18 mjeseci od iseljenja.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru. Prodan je cijeli stan a ne samo polovina stana. Nisam se mogla uknjiziti jer je suprugov sin prije 3 godine stavio zabiljezbu za ovrhom. Ja sam medjutim uspjela isto staviti zabiljezbu prije same drazbe i prodaje. Nije mi jasno kako se moze prodati jedina nekretnina stecena u braku. Znaci moja djeca nemaju nikakva prava nego samo privremeno zbrinjavanje a nakon toga gdje cemo...i jos je nejasno kako je banka dozvolila prodaju jer je stan pod hipotekarnim kreditom...sto je sa ustavnim sudom pravima djece s obzirom da su maloljetna..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija