Jump to content

Alimentacija za dvoje djece


ina-rina

Preporučene objave

Pozdrav, vanbračna zajednica u prekidu, otac nikad nije radio i ne radi, korisnik je zajamčene minimalne naknade od 800 kn, da li je obavezan plaćati alimentaciju i koliko za oba djeteta? 

Znam da to rješavam preko socijalnog ali s obzirom da su godišnji moja pitanja su na čekanju pa Vas molim odgovor. Hvala 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, tko god je roditelj koji ne živi s djecom je dužan doprinositi za njihovo uzdržavanje. Je li nesposoban za rad? U tom slučaju se može tražiti uzdržavanje od djeda i bake, a djeca imaju pravo i na privremeno uzdržavanje od strane centra. Koliko, to ovisi o dobi djece, što niste napisali, može biti od 966,00 kn po djetetu do 1251,00 kn po djetetu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

od 0-6 godina je 966,00 kn po djetetu prosječni iznos potreba djeteta, dakle, ukupno nešto preko 1.900,00 kn, ali je s obzirom da je jedini dokazivi prihod koji ima naknada od 800,00 kn, bojim se da će sud u vašem slučaju odrediti manje. Naravno, Vi u ime djece morate pokrenuti postupak obveznog savjetovanja radi donošenja plana zajedničke skrbi za djecu (to uključuje dogovor o uzdržavanju, ali i o njegovim susretima i druženjima s djecom), jer nije dovoljno da samo očitamo te iznose iz tablice, već je potrebno da centar, a onda i sud donesu odluku u vašem konkretnom slučaju i za vašu djecu imenom i prezimenom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija