Jump to content

Pomoć, pravo na hr drzavaljanstvo po majci ili baki? Ili pripadnosti hr narodu?


Julijazaha

Preporučene objave

Poštovani,

moj dečko je kanadski državljanin, majka mu je rodjena u ribniku 1957 i 1960 je emigrirala u kanadu. Pokušavamo da skupimo informacije za njegov slučaj. Da li on ima pravo da traži drzavljanstvo po majci? Ona nema hr domovnicu, i ne znamo da li ima drzavljanstvo. Baka ima drzavljanstvo. Ako ne može po majci, da li može po baki? Ukoliko ni jedno ni drugo nisu opcije, da li ima osnova po pripadnosti hr narodu? Svaka pomoć nam znaci, hvala puno!

 

srdacno,

julija

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Dobar dan, imam jedno pitanje.

Naime, moja majka je rođena 1957. u Hrvatskoj, kao i njena majka, baba i ostali po majčinoj liniji. Majka se preselila ovde 1984. kada se i udala, a ja se rodio godinu dana kasnije (ja sam jedini koji je ovde rođen). Srpsko državljanstvo je dobila tek 2003-će (ako se ne varam), tako da pre nije bilo ni teoretske šanse da dođe i upiše me. E sad, mene zanima da li ja imam pravo po toj liniji da uzmem HR državljanstvo, s tim što smo mi mislili da dođemo dole i direktno u matičnoj službi ona to proveri, jer je konzulat jako skup, a i ljudi su mi govorili da je najbolje da odem dole, jer će mi oni dati najpouzdanije informacije, a i da izvadi domovnicu.

Pozdrav.

uređeno: od bachata.king
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija