Jump to content

Par pitanja o alimentaciji


Petra33

Preporučene objave

Lijepi pozdrav,

zanima me da li je otac duzan tokom ljetnih praznika, dok je dijete kod njega isplatiti alimentaciju ako je tako dogovoreno i potpisano u Planu na Centru za Socijalnu Skrb. Brak jos nije raskinut jer nije jos doslo do Suda. Takoder me zanima na koji nacin Sud odlucuje kolika ce biti alimentacija. Da li prema poslu kojeg otac službeno ima i visini place na tom poslu ili se uzimaju u obzir i možebitni dodatni poslovi? Takoder me zanima ako se alimentacija isplaćuje prema trenutnom poslu, sto se desava sa pravima na alimentaciju kada otac taj posao prestane raditi? 

Jos me zanima da li je majka koja prima alimentaciju za dijete duzna vratiti višak iznosa retrogradno ukoliko sud donese odluku da alimentacija bude manja nego sto je bila sporazumno dogovorena i uplacivana odlaskom oca iz kucanstva.

Hvala 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • Spitfire je promijenio naziv u Par pitanja o alimentaciji

Mora se izvršavati onako kako je utvrđeno planom zajedničke skrbi, pa i preko ljetnih praznika, da.

Sud odlučuje na temelju dokaza, a to su isplatne liste iz radnog odnosa, visina primanja iz rada u fušu niti se može utvrditi nekim pisanim dokazom, a niti je svaki mjesec ista. Imate tablicu minimanih potreba djeteta i zajedno s roditeljskim primanjima sud s te tablice samo očita visinu alimentacije.

Plan se u ovom trenutku može samo u cijelosti potvrditi ili se može povući, dakle, trebala bi biti donesena sudska odluka kojom se potvrđuje plan, a naknadno nezadovoljni roditelj može tražiti izmjenu plana. U ovakvoj situaciji, po mom mišljenju, ne bi trebalo biti povrata sredstava, jer je jedna odluka bila na snazi te je zamijenjena drugom odlukom koja vrijedi od časa stupanja na snagu. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija