Jump to content

bankarski službenik me prevario osnov za sudski spor


zastava

Preporučene objave

supruzi je zbog gubitka posla i nemogućnosti vraćanja kredita otkazan ugovor o istom te je postupak u tijeku tekući račun joj je blokiran i pod ovrhom

budući ista i ima veliki minus na tekućem računu a trenutno se nalazi u njemačkoj radi pronalaska posla ja sam pristupio u pbz banku obratio se službeniku te mu rekao da je supruzi blokiran račun da je pod ovrhom ali da ima i veliki minus na tekućem računu te da bi ja uplatio oko 7100 kn vlastitog novca u cilju smanjenja navedenog minusa.službenika banke sam više puta upozorio te ga pitao dali se može dogoditi da moju uplatu koja je strogo namjenjena za podmirenje minusa uzme neko drugi .isti mi je rekao da će u nalogu uplate navesti da je uplata 7100 isključivo za podmirenje dijela minusa te da taj novac mora biti iskorišten za tu svrhu.

ja sam potom uplatio novac i dobio potvrdu o uplati na kojoj piše napomena da je uplata za podmirenje dijela minusa na tekućem računu .

nakon izvjesnog vremena supruga je dobila obavjest da joj banka ukida i minus na tekućem računu ali uvidom u taj dopis vidio sam da moje uplate 7100 kn nema te da ona nije iskorištena za smanjenje minusa.

otišao sam u banku te su mi rekli da je moja uplata otišla na podmirenje po kreditu a ne minusa.

djelatnicima banke sam predočio uplaćeni nalog u kojem je napisano i evidentirano da sam izvršio uplatu sa svrhom podmirenja minusa .budući moja uplata nije po pbz iskorištena namjenski za što je bila namjenjena i za što mi je izdana potvrda uložio sam u banci službeni prigovor.

ukoliko me odbiju dali imam šansu tužiti banku sudu budući me njihov službenik svjesno doveo u zabludu tvrdeći da će novac biti iskorišten za podmirenje minusa  a što nije učinjeno iako mi je izdana potvrda o namjeni uplate

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Načelno, dužnik najkasnije do ispunjenja može izabrati koju će od više obveza ispuniti i to ste Vi i učinili. U sporu koji će uslijediti oko podmirenja duga po minusu možete predočiti tu uplatnicu i tvrditi da je dug po minusu ustvari manji za iznos Vaše uplate, ali bankovnog službenika mislim da ne možete tužiti s obzirom da to vjerojatno nije njegova odluka niti pod njegovom kontrolom; osim toga, morate dokazati da Vam je tom nepropisnom uplatom nastala šteta (primjerice, da je novac otišao na pravi račun, da supruzi ne bi ukinuli minus).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija