Jump to content

Djelidba kuce


sanperi

Preporučene objave

Moja mater ima sestru koja ne zeli iz dispeta podijeliti staru kucu od 35 m2 sa bratom i sestrom,ne razgovara s njima i sve sto cini to je i iz inata.Bilo bi najbolje da ona  otkupi sve udjele jer njoj jedinoj treba ta kuca kad dode na more.Ali ona nece namjerno.Tako je i za ostatak imovine.Da li odvjetnik nesto moze uciniti.?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U toj kuci niko ne zivi jedino mamina sestra koja dolazi jedan put godisnje,tj moja mama i brat bi njoj prodali ostatak kuce ili zamijenili za ostale dijelove nasljedene imovine,medutim ona nece pristaje na nikakav interni dogovor,i rezije za kucu i odrzavanje nece placa.Pa pitanje glasi da li je moguce da neka institucija,odvjetnik vjestak ili bilo ko moze nesto napraviti ili samo oni medusobno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mda, obiteljski odnosi u ovakovim slučajevima (kao i suvlasništvo općenito-ne postoji bez veze odavna izreka communio mater rixarum, majka svih svađa) znaju zakomplicirati stvari te je, ako nema mogučnosti dogovora, zakonski izlaz iz toga izvanparnični postupak razvrgnuća suvlasničke zajednice, u ovom slučaju civilnom diobom (prodajom na javnoj dražbi). Naravno da se i u takovom postupku može nešto izgubiti na vrijednosti, no kao što rekoh, ako dogovora nema i tjera se neki inat Zakon o vlasništvu i drugim stvarnim pravima u čl.50 propisuje što i kako.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija