Jump to content

Premještaj ulaznih vrata u stanu


Samo ime :)

Preporučene objave

Pozdrav svima, nadam se da ćete mi moći pomoći. Uglavnom kupila sam stan na 4. katu zgrade (na kojem je jos jedan stanar prekoputa i iznad krov) koji u startu nije imao raspored koji sam željela, ali sam mislila da će se nešto unutar stana moći izmijeniti i da ću moći dobiti ono što želim. No ispostavilo se da se radi o nosivom zidu (koji je prijašnji vlasnik već porušio i ostavio samo stup koji s obzirom da s se nalazi na sredini jako malog prostora smeta za bilo kakvo uređenje). Jedina mogućnost koja mi sad ostaje je da promijenim zid na kojem su ulazna vrata i stavim ih na zid do. Ono što me zanima smije li se tako nešto napraviti (staviti ulazna vrata na drugi zid u zgradi), treba li za to dozvola ili nešto slično? Zid na koji bih stavila ulazna vrata nije nosivi.  Hvala unaprijed. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prema Pravilniku izvedenom iz Zakona o gradnji to bi mogli napraviti bez ikakovih dozvola. Pitanje je samo ima li na tome zidu nekih zajednčkih naprava uređaja prema kojima bi se smatrao zajedničkim dijelom nekretnine te bi vam u tome slučaju trebala suglasnost suvlasnika.

Ukoliko nije, a pri tome je još i uspostavljeno vlasništvo posebnih dijelova nekretnine (etažirano) Zakon o vlasništvu i drugim stvarnim pravima jasno određuje da vam za to ne bi bila potrebna suglasnost suvlasnika.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 8 mjeseci kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija