Jump to content

poslovno uvjetovani otkaz


Sandra1974

Preporučene objave

Poštovani,

07.08.2018.dobila sam poslovno uvjetovani otkaz.

Provedenom sistematizacijom moje radno mjesto se je ukinulo (bila sam voditelj prodaje), a da mi nije ponuđeno drugo radno mjesto koje je postojalo u mojoj grupi .

Otkazni rok je dva mj i dva tj i ne moram ga dolaziti odrađivati te će mi otpremnina biti isplaćena po završetku otkaznog roka.

U međuvremenu 12.08. bivši poslodavac donosi odluku o smanjenju moje plaće -da li to smije?

Ukoliko nađem posao dok traje otkazni rok da li postoji mogućnost rada na ugovor o djelu?

Puno Vam hvala na odgovru,

Sp

Sandra

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U obrazloženj piše da se ovo rješenje donosi na osnovu odluke Skupštine po kojoj je naloženo da se radnicima koji su imenovana na rukodna radna mjesta smanji plaća za 15%.

Odluku o poslovno uvjetovanom otkazu dobila sam 07.08.2018., a rješenje o utvrđivanju visine plaće 08.08.2018. koje se primjenjuje od 15.08.2018.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imate opciju da u roku 15 dana od primitka ove odluke o smanjenju plaće, poslodavcu napišete zahtjev za zaštitu prava, na koji se isti mora očitovati u roku daljnjih 15 dana.

Ne pišete ništa o detaljima, no pretpostavljam da je i ova odluka u vezi sa lošom financijskom situacijom kod poslodavca, pa je pitanje hoćete li uspjeti u zaštiti svojeg prava pred sudom, jer sumnjam da će poslodavac popustiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

što se tiče poslodavca njega od 01.09. nema jer se tvrtka pripaja matici.

11,07,donešena sistematizacija po kojoj se ukida 19 radnih mjesta, 18.07.donešena odluka o spajanju s majkom, 19.07. ide dopuna odluke o sistematizaciji gdje se vraća 8 radnika jer eto oni su potrebni pri implementaciji tvrtke (vraćeni su ljudi od 60 godina jer za njih radničko viječe nije htjelo dati suglasnost za otkaz).

Ukinuta pravna i kadrovska služba, 99,9%financija, ja kao voditelj prodaje koji je u mojoj grupi najviše donosio prihoda tvrtci (u godinu dana 600.000 kn)-mi nismo potrebni pri implementaciji.

Meni je ovo bio strašan šok jer sam 15 godina kod tog poslodavca (od 2008 godine svakih godinu i pol smo imali smjene direktora).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kako se ovdje radi i o prenošenju ugovora na novog poslodavca, vodite računa i o odredbi čl. 137. st. 9. Zakona o radu -

"Ako se prijenos poduzeća, dijela poduzeća, obavljanja gospodarske djelatnosti ili dijela gospodarske djelatnosti obavlja u stečajnom postupku ili postupku sanacije, prava koja se prenose na novog poslodavca mogu se umanjiti u skladu s posebnim propisom, sklopljenim kolektivnim ugovorom, odnosno sporazumom sklopljenim između radničkog vijeća i poslodavca."

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija