Jump to content

Kupac auta se žali na auto 9 mj. nakon kupnje


Danja987

Preporučene objave

Lijep pozdrav, nadam se da sam u pravoj temi.. Koristio bi mi kakav savjet pa ako se itko razumije ili ima barem iskustva, sve dobro dođe :)

Ovako, krajem 10.mj 2017. sam prodala automobil. Auto je 2008. godište, moj otac je bio prvi vlasnik, a ja sam ga naslijedila nakon njegove smrti i s autom od prvog do zadnjeg dana nije bilo nikakvih problema, doslovno najveći problem je bio kad je krepao akumulator.

Auto sam prodala gospođi koja je auto vozila nekoliko puta prije kupnje, isprobala, sve pregledala, odvezla ga svom mehaničaru koji je auto pregledao i provozao te dao svoj blagoslov za kupnju. Ona ga je nakon toga još jednom vozila po autocesti, po gradu itd. i bila je zadovoljna. Jedini nedostatak tog auta je bila ogrebotina koju sam joj pokazala odmah prvi dan.

Gospođa je kupila auto, ja sam odselila u inozemstvo (što je ujedno bio i razlog prodaje) i nismo znale jedna za drugu do  prije 20ak dana kad je nazvala moj stari broj (koji sad koristi moj brat) i optužila me da sam joj prodala auto kojem su izgorili ventili i pukao blok motora te da je to krpano nekakvim tekućinama da se sakrije. U razgovoru s mojim bratom rekla je da je ugradila plin 10ak dana prije nego se desio kvar, a da je nakon toga odvezla auto u ovlašteni servis te da je mehaničar ustvrdio da je na motoru nešto 'krpano'.

Do sad je već nekoliko puta zvala mog brata, šalje mu poruke i prijeti da će donijeti račune od popravaka te tvrdi da je izmislila ugradnju plina kako bi 'vidila obranu' (?). Prijeti tužbom i želi da joj se vrati novac koji je platila za automobil.

Mene sad zanima imam li ja ikakvih obaveza prema njoj, da napomenem auto je prodan trećoj osobi jer je ona primala socijalnu pomoć od države i nije htjela imati auto na svoje ime. Nekakva logika u meni govori da ne možeš auto odvesti kod svog mehaničara, pregledati, voziti 9 mjeseci bez problema, ugraditi plin, a onda nakon kvara tražiti prošlog vlasnika i prijetiti. Ima li ona uopće osnove za tužbu u konkretnom slučaju? Ja se nemam čega bojati jer znam da je auto prodan u besprijekornom stanju, ali se ne želim povlačiti po sudovima čitav život.

Sorry na romanu i veselim se odgovorima :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imaš ugovor o kupoprodaji?

Može te tužiti bilo tko za bilo što, tako da tu nema neke pomoći, a drugo pitanje je isplati li joj se. Vjerojatno ne, pogotovo jer je ugrađivala i koristila plin...

Međutim, ako je kupila auto od tebe, nema što zvati i maltretirati tvog brata. Ako će ga ponovo zvati, neka joj kaže da on nema ništa s njom i da će ju prijaviti policiji za nametljivo ponašanje, a ako nastavi, neka to stvarno i napravi. Isto tako, neka promijeni broj da ju skine s dnevnog reda...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija